HOME

Jan-Willem Scheurwater is geboren en opgegroeid in Dordrecht op 21 november 1975. De mavo heeft Jan-Willem Scheurwater afgemaakt in Dordrecht en vervolgens is hij de havo gaan doen in Rotterdam.

Tijdens zijn schoolcarrière had hij bijbaantjes als tomatenplukker en heeft hij voor lange tijd in de supermarkt gewerkt. Na de havo is Jan-Willem Scheurwater Theologie gaan studeren in Utrecht. Hij woonde tijdens zijn studietijd in Vianen, vlakbij Utrecht. Op dit moment woont hij in Woudrichem en heeft hij drie kinderen.

Jan Willem Scheurwater

Jan-Willem Scheurwater

Geestelijk verzorger

Jan-Willem Scheurwater was tijdens zijn studie Theologie geestelijk verzorger. Dit hield in dat hij mensen begeleidde die in verschillende (moeilijke) situaties verkeren. Tijdens zijn studie had hij deze ambitie ook: mensen begeleiden en bijstaan die in moeilijke omstandigheden zitten.

Na het afstuderen werd Jan-Willem Scheurwater predikant, dit heeft hij acht jaar gedaan. Op dit moment is hij werkzaam als geestelijk verzorger bij Zorgcentra de Betuwe. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het begeleiden van bewoners en familie. Zorgcentra de Betuwe is een bijzondere organisatie, de organisatie is namelijk in ontwikkeling richting het Rijnlands Organiseren. Dit model is het tegenovergestelde van het Angelsaksische Model, het Rijnlands Organisatiemodel staat namelijk voor een overlegcultuur, waardering voor vakmanschap, solidariteit en voor andere vormen van waarden dan alleen maar geld, denk bijvoorbeeld aan kwaliteit en geluk. In het Angelsaksische model richt men zich voornamelijk op de maatstaf.

Rome

Het gaan naar Rome met een groep is een hobby. Jan-Willem Scheurwater en zijn vrouw gaan regelmatig naar de historische plek Rome. De reizen zorgen voor inspiratie en historische kennis bij de medereizigers. Denk bijvoorbeeld aan bezoeken aan de beeldhouwwerken van Michelangelo en bezoeken aan het Sixtijnse Kapel waar Michelangelo ook plafondschilderingen heeft gemaakt. Het zijn vaak vriendenclubjes en groepen uit kerkelijke gemeentes. Jan-Willem Scheurwater houdt ook veel van klassieke muziek en heeft zich uit interesse verdiept in de achtergronden ervan. Hij houdt ook lezingen over verschillende muzikale thema’s.