HOME

Erik de Vlieger was lange tijd een succesvolle vastgoedondernemer in Nederland. in 2006 verkocht hij het vastgoed en sinds 2015 woont hij in Portugal om daar zijn onroerendgoedbedrijf de Carvoeiro Clube Group te runnen. Erik de Vlieger is ook bekend van onder meer radio en televisie, met een eigen radioshow op Radio 1, als vaste gast bij Powned en Pauw, en als schrijver, hij schreef twee broeken. Tevens schildert hij onder de naam Amsterdam Artist.

Erik de Vlieger

Erik de Vlieger

Carrièreverloop

Erik de Vlieger begint zijn carrière in het bedrijf van zijn vader: IMCA (Internationale Machinehandel voor de Confectie-Industrie Amsterdam). Na anderhalf jaar neemt hij het bedrijf over met zijn zes jaar oudere broer. Naast handelaar in industriële naaimachines gingen ze ook naaimachines produceren. Hiervoor werden verschillende metaalfabrieken overgenomen. IMCA groeide uit tot een Europees bedrijf met 2800 werknemers, waarvan het grootste gedeelte zich in Tsjechië bevond. In 1991 werd de fabriek verkocht, maar de handelsonderneming bleef in handen van familie De Vlieger. Met de opbrengsten van de verkoop investeerde Erik de Vlieger in verschillende bedrijfstakken, hij begon met het investeren in vastgoed, redde een scheepswerf in Amsterdam, kocht een luchtvaartmaatschappij, richtte een mediabedrijf op met een radiostation, Wild FM en een tiental magazines, waaronder OOR, een muziektijdschrift.

Vastgoed

De investeringen in onroerend waren een goede keuze, want Erik de Vlieger ontpopt zich tot een van de grootste vastgoedondernemers in Nederland. In 2006 weet hij een groot deel van zijn vastgoedportefeuille succesvol te verkopen. “Ik heb me met de opbrengsten van mijn vastgoed ingekocht in een managementbedrijf in onroerend goed in Portugal en ging daarnaast een soort van met vervroegd pensioen. Ik werkte niet meer volop, maar ging wat mediagerelateerde werkzaamheden doen. Ik heb bijvoorbeeld een radioshow gemaakt op Radio 1, gaf lezingen, ik schreef voor Quote en ik was vaste gast bij Studio Powned en Pauw. Maar het leven als jonge gepensioneerde beviel me niet, ik wilde weer volop aan het werk.” Erik de Vlieger besloot in Portugal te gaan wonen en zich volledig te focussen op het opbouwen van het vastgoedbedrijf waarin hij zich had ingekocht. Als CEO en aandeelhouder van de Carvoeiro Clube Group houdt hij zich dagelijks bezig met onroerend goed en het verhuren van twaalf vakantieresorts in het zuiden van Portugal.

Media

Omdat Erik de Vlieger nu in Portugal woont, is hij gestopt met zijn mediawerkzaamheden. “Ik vond het erg leuk om radio en televisie te maken. Ik mis mijn Radio 1-show ook. Radio maken is zó leuk, want het is live en je moet met veel facetten tegelijkertijd rekening houden. Radio maken behoort echt tot een van mijn ambities.” Ook schrijven doet Erik de Vlieger graag, hij schreef eerder columns voor Quote en hij heeft twee boeken geschreven: ‘Tot hier en nu verder’ kwam in 2015 uit en is een autobiografisch boek van hemzelf. ‘Diep zakendoen’ is een zakelijk boek dat in 2018 verscheen. “Ik wil ooit weer een boek schrijven, een psychologisch zakelijk boek, waarin ik beschrijf waarom mensen bepaalde zakelijke stappen zetten. Op dit moment heb ik nog geen tijd om te schrijven, maar dat boek komt er wel.”