HOME

Jan Catsburg is oprichter en eigenaar van NXXT Rijscholen en FIRSTT Rijopleidingen. Met NXXT wil hij een rijschoolketen neerzetten die uitsluitend werkt met alleen representatieve en gemotiveerde rijinstructeurs.

Jan Catsburg

Jan Catsburg

NXXT en FIRSTT

Nadat Jan Catsburg zijn diploma behaald aan de IVA in Driebergen gaat hij aan de slag in de autobranche. Hier komt hij in contact met rijinstructeurs en merkt hij dat de rijinstructeurs die hij ontmoet niet met veel plezier hun vak uitoefenen. Het idee ontstaat om een rijschool op te richten waar alleen enthousiaste en gemotiveerde rijinstructeurs werken. In 2009 richt Jan Catsburg NXXT Rijscholen op, een franchiseformule voor rijschoolhouders. In 2012 richt hij FIRSTT op, hier kunnen mensen een opleiding tot rijinstructeur doen. “De mensen die bij FIRSTT de rijinstructeuropleiding volgen en die enthousiast, gemotiveerd en representatief zijn, kunnen na het behalen van hun certificaat aan de slag als rijschoolhouder van NXXT. Zo hebben ze meteen een baan en kunnen ze gebruik maken van de naamsbekendheid.”

Media

De rol van Jan Catsburg binnen NXXT bestaat voornamelijk uit marketinggerelateerde werkzaamheden. Hij houdt zich dagelijks bezig met de strategie en de groei van NXXT en kijkt welke marketingmiddelen ingezet kunnen worden om NXXT te kunnen laten groeien. Jan Catsburg is tevens het gezicht van NXXT, een van de marketingmiddelen die geregeld ingezet wordt, is namelijk televisie. Jan Catsburg heeft aan tafel gezeten bij Harry Mens van het programma Businessclass, hij is aan het woord geweest bij Koffietijd en WNL, en NXXT heeft een item gehad in het programma RTL Autowereld. NXXT Rijscholen is zelfs uitgeroepen tot de Beste Rijschool van Nederland in het RTL-programma De Beste van Nederland. Jan Catsburg: “Een mooie prestatie waar ik trots op ben. Ik wist niet hoe je aan deze prijs kon komen, maar het blijkt dat leerlingen konden stemmen en ons beoordeeld hebben met een 9,2 gemiddeld.”

Toekomstvisie

Op dit moment maken 125 rijinstructeurs gebruik van de formule van NXXT. Jan Catsburg hoopt de aankomende jaren te groeien tot ongeveer tweehonderd rijschoolhouders. “Ik vind het wel belangrijk dat ik alle rijinstructeurs ken, zodra het zoveel rijinstructeurs worden dat ik hun namen niet meer kan onthouden, dan hebben we ons doel bereikt en is groei niet meer onze intentie.” Bij de groei hoort ook een toename in het aantal rijinstructeuropleidingen dat gegeven wordt bij FIRSTT. “Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die een opleiding tot rijinstructeur willen volgen bij FIRSTT. Wanneer ze deze cursus goed afronden, kunnen ze meteen aan de slag als rijschoolhouder bij NXXT.”