HOME

Evert Leideman is directeur-bestuurder bij deltaWonen in Zwolle. DeltaWonen is een woningcorporatie in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek met zo’n 15.000 woningen in eigendom, beheer en onderhoud.

Dagelijks houdt hij zich bezig met de verhuurorganisatie, het planmatig en dagelijks onderhoud, vastgoedontwikkeling en het assetmanagement. Hiermee is hij integraal eindverantwoordelijk voor de organisatie.

Evert Leideman

Loopbaan

Evert Leideman begon met studeren aan de Technische Universiteit van Delft, hier heeft hij zijn propedeuse Bouwkunde gehaald. In 1990 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen als bedrijfseconoom. Hij startte zijn loopbaan als zelfstandige; als freelance adviseur ging hij aan de slag in de MKB-sector. In 1990 ging hij werken bij de Achmea Groep in verschillende functies. Zijn eerste functie bekleedde hij als accountmanager bij OLM/Het Groene Land verzekeringen en daarna was hij achtereenvolgens manager ziektekostenverzekering, manager schadeverzekering en tijdelijk marketingmanager bij Groene Land Verzekeringen, en tot slot manager verkoop particulieren. Daarna, in 2000, stapte Evert Leideman over naar SNS Reaal Groep om als directeur de integrale dienstverlening voor zowel de zakelijke als particuliere markt aan te sturen. Daarna werd hij directeur bij Icare. In 2006 besloot hij zijn eigen onderneming Skanda BVop te starten, waarmee hij zich richtte op consultancy bij fusies en overnames.

Sinds 2015 heeft Evert Leideman met deltaWonen een AA-rating binnen de Aedes-benchmark behaald. Met deze beoordeling heeft deltaWonen de hoogste waardering op het gebied van kosten en kwaliteit. Iets waar hij trots op is, want zijn passie ligt bij het optimaal organiseren om tot een maximaal resultaat te komen. Dit blijkt ook uit een aantal andere nominaties en waarderingen: tijdens zijn afstuderen is hij genomineerd voor de HP Strategy Award en tijdens zijn carrière bij Achmea Groep is hij onderdeel geweest van het TOP-100 programma van Achmea, waaraan alleen kansrijke managers konden deelnemen.

Persoonlijk

Met zijn gezin woont Evert Leideman in Broekhuizen, Drenthe, maar hij is opgegroeid in Zoetermeer. Hier is hij ook naar de basisschool en middelbare school gegaan, waar hij zijn atheneum heeft afgerond. Hij heeft drie zoons: Michiel (1981), Jochem (1989) en Daan (1995). Evert Leideman ontwikkelt zich als mens graag. Zo houdt hij zich naast zijn functie als directeur-bestuurder ook bezig met het organiseren van internationale (motor)reizen en het gidsen van reizen. Vanuit zijn interesse in auto- en motorvoertuigtechniek doet hij ook mee aan (klassieke) autorally’s.