HOME

Job Stierman werd in 1961 geboren in Amsterdam, waar hij ook is opgegroeid.

Als kind hield hij van pianospelen, maar zijn wens was om Minister van Buitenlandse Zaken te worden. Toen hij wat ouder werd, had hij de ambitie om chief information officer te worden van een beursgenoteerd fonds. Toen hij na de middelbare school moest kiezen voor een studierichting, kwam zijn liefde voor muziek weer naar boven; in 1979 begon hij aan zijn master Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Job Stierman

Job Stierman

Studie

Zijn studie Muziekwetenschappen rondde hij in 1986 af. Na even in de IT te hebben gewerkt, begon Job Stierman aan de studie IT Audit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1999 tot 2004 heeft hij Business Administration aan de University of Warwick gestudeerd. In 2009 ronde hij zijn Executive Master of Compliance af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, vervolgens haalde hij in datzelfde jaar een certificaat voor Governance of Enterprise IT van het ISACA IT Governance Institute. In 2013 behaalde hij zijn certificaat Information Security (CISM) bij het ISACA.

IT

Sinds 2006 is Job Stierman eigenaar van Job Stierman Adviesdiensten BV, zijn eigen adviesbureau waarmee hij advies geeft aan voornamelijk overheidsinstanties en financiële instellingen op het gebied van IT governance, risk management en IT audit/assessment. Van 2010 tot 2012 vervulde hij een functie als IT Governance and Compliance Lead EMEA bij Verizon Business. Van 2004 tot 2006 was hij chief information officer bij Oxxio en in de zeven jaar ervoor was hij director risk management bij KPMG en Arthur Andersen. Van 1987 tot 1997 heeft hij verschillende functies in de IT bekleed.

Texel

Job Stierman is in zijn vrije tijd veel te vinden op Texel, waar hij ook een tweede huis heeft. Tussen de zomer van 2014 tot januari2015 werkte hij als enkele maanden parttime als interim-directeur voor TexelEnergie. In 2014 was dit bedrijf winnaar van de Koning Willem I Plaquette, een prijs voor duurzaam ondernemen. Wegens zijn liefde voor het eiland heeft hij in 2014 ook Texel Samen Beter opgericht, dit bedrijf ambieert in samenwerking met andere zorgorganisaties goede en betaalbare zorg te realiseren.

Privé

Met zijn vrouw woont Job Stierman in Amstelveen. Hij heeft drie kinderen: twee dochters (1995 en 1998) en een zoon (1999). De twee dochters studeren beiden in Groot-Brittannië, zijn zoon zit nog op de middelbare school. In zijn vrije tijd boekt Job Stierman vaak een tripje naar zijn kinderen in Groot-Brittannië, luistert hij muziek of bezoekt hij een opera. Muziek blijft zijn passie en hij zou het muziek maken graag weer oppakken.