HOME

Andy van der Meijde is een Nederlandse profvoetballer. Hij is tevens regelmatig te zien op televisie.

Andy van der Mark

Andy van der Meijde

Andy van der Meijde is geboren in Arnhem op 30 september 1979. Momenteel is hij getrouwd met Melissa en heeft hij 5 kinderen.

Andy van der Meijde begon zijn voetbalcarrière in Arnhem. Hij voetbalde toen bij de voetbalclub Vitesse 1892. Al snel werd Andy gescout door de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Daarop maakte Andy van der Meijde de stap naar Ajax in 1994. Andy mocht de jeugdopleiding volgen bij de Amsterdamse voetbalclub. In 1997 mocht Van der Meijde zijn eerste wedstrijd spelen met het eerste elftal van Ajax. De wedstrijd vond plaats op 12 november 1997. Hierbij speelde Ajax tegen FC Twente. Een jaar later mocht hij aan een wedstrijd deelnemen in de UEFA Cup. Deze wedstrijd vond plaats op 17 maart 1998 tegen Spartak Moskou. Uiteindelijk verloor de Amsterdamse club met 1-0.
In 1999 werd Andy van der Meijde uitgeleend door Ajax aan FC Twente. Reden voor de uitlening was dat Andy niet genoeg progressie maakte. Bij FC Twente maakte Andy zijn officiële eerste doelpunt in het betaalde voetbal.
In 2000 stapte Andy van der Meijde weer over naar Ajax. Na deze overstap behaalde Andy groot succes. Hij won de landstitel, beker en Johan Cruijff schaal met zijn team. Vervolgens ging Andy internationaal voetbal spelen bij de clubs Internazionale en Everton. In 2003 startte Andy bij Internazionale. Ajax heeft Andy verkocht aan de Italiaanse voetbalclub voor 7 miljoen euro. Met de Italiaanse club speelde hij zowel nationale als internationale voetbalwedstrijden. In de Champions-League speelde Andy tegen Arsenal, waar hij zijn eerste doelpunt voor Internazionale behaalde. Andy van der Meijde won de Coppa Italia met Internazionale in 2005.
In hetzelfde jaar maakte Andy de stap naar Everton. Hij heeft vier seizoenen gespeeld bij Everton, waarin hij geen enkel doelpunt maakte. In Engeland kwam Andy van der Meijde vaak negatief in de publiciteit.
Tijdens deze periode kreeg hij echter privéproblemen, waardoor hij weinig succes boekte. Na zijn internationale voetbalcarrière speelde hij vanaf 3 maart 2010 een korte periode voor PSV. In 2011 stopte Andy met zijn carrière.
In 2012 heeft Andy van der Meijde een biografie gepubliceerd. De biografie ‘Geen genade’ heeft voornamelijk betrekking op de verslavingen van Andy, in relatie tot zijn carrière en privéleven. Het boek werd een bestseller en gaat over seks, drank en drugs en de gevolgen daarvan voor het professionele en privéleven van Andy van der Meijde.