HOME

Het talent van Frank van Etten was al op jonge leeftijd zichtbaar. En natuurlijk vooral hoorbaar. Zijn vader nam hem als jongen van negen dan ook al mee door het land, waar hij optrad op feesten en partijen. Frank van Etten deed mee aan talentenjachten en won ze. En ook op markten en andere evenementen was hij geen onbekende verschijning. Toen hij negentien was, scoorde hij zijn eerste gouden en platinaplaat met het nummer Leef als een zigeuner.

Frank vam Etten

Frank van Etten

Tv-ervaring

In 2013 nam Frank van Etten deel aan de eerste editie van het populaire SBS-programma Bloed, Zweet & Tranen. Hij zong de klassieker Manuela van Jacques Herb en André Hazes en Danny de Munk drukken meteen voor hem. In dezelfde tijd toonde Frank van Etten zich met zijn deelname aan de Engelse talentenjacht Britain’s Got Talent aan een nog groter en internationaal publiek. Hij kwam door verschillende voorrondes heen en hield er naast een mooie ervaring veel bekendheid aan over.

Engelstalig succes

Ook hield hij aan Britain’s Got Talent goede internationale contacten over, zoals met een Engelstalige platenmaatschappij. Waar Frank van Etten eerder al verschillende Engelstalige nummers in eigen land uitbracht, werkt hij met deze platenmaatschappij momenteel aan Engelstalige nummers voor de buitenlandse markt en een internationaal publiek. Ook trad Frank van Etten veel op in het buitenland, onder meer op Gran Canaria, Ibiza en Curaçao, in Salau en in Engeland. Door zijn volle agenda (in 2023 zo’n 350 optredens) was daar dit jaar wat minder ruimte voor.

Edison-nominatie

Zowel in 2018 als 2019 won Frank van Etten de Koos Alberts Award voor beste zanger van het levenslied, bestaand uit een portret van Koos Alberts en zijn beeldje. In 2020 bracht Frank van Etten het nummer Leef vandaag uit. Leef vandaag, afkomstig van zijn album Een jongen van de straat, werd geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. Het leverde Frank van Etten een Edison-nominatie op in de categorie pop. Met het lied Huisje op wielen won Frank van Etten een Xenox Music Media Award voor meest gedraaide nummer in de cafés. En hij mag zich de winnaar noemen van de Party Award 2022 voor “populairste levenslied artiest”.

Hollands muziekfeest

Frank van Etten zingt volkse pop en schrijft en componeert zijn eigen liedjes. Ook heeft hij de eerste stappen gezet op het gebied van het produceren van nummers. Tom Jones met zijn gouden stem en prachtige muziek is zijn grote voorbeeld en ook André Hazes senior, als echte levensliedman, kan rekenen op zijn bewondering. Zelf werd hij onder meer door een publiek van 40.000 man bewonderd tijdens Snollebollekes Live in Concert in het GelreDome. Ditzelfde geldt voor de Nacht van Oranje, het Hollandse muziekfeest in Ahoy, waar Frank van Etten jarenlang een van de smaakmakers op het podium was.

Samenwerkingen

De boekingen van Frank van Etten worden geregeld door het bekende artiestenbureau Lukassen. Daarnaast heeft Frank onlangs getekend bij het Nederlands platenlabel Wolk9. Dit is de Nederlandstalige variant van Cloud9 Music. Dit platenlabel verzorgt het uitbrengen van de hits van Frank van Etten.

Frank van Etten in AFAS Live

In maart 2024 komt een grote droom uit van Frank van Etten. Onder de noemer Feestje op wielen organiseert hij dan met Zero Bookings zijn eerste eigen grote evenement. Dit zal plaatsvinden in AFAS Live in Amsterdam, waar ruimte is voor 6.000 liefhebbers van het levenslied. Frank van Etten zal worden bijgestaan door verschillende Nederlandstalige artiesten. Feestje op wielen wordt hiermee een groots Nederlandstalig muziekfeest.