HOME

Jos Stierhout (Amstelveen, 1961) heeft de opleiding maritieme bedrijfskunde gevolgd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en is hierna zijn professionele reis vroeg gestart als officier bij de marine.

Jos Stierhout

Jos Stierhout

Jos Stierhout over zijn carrière

Met zijn achtergrond bij de marine vond Jos Stierhout een solide basis. Hij heeft hier tien jaar gewerkt, maar Jos merkte dat dit beroep niet perfect bij zijn ambities aansloot. Teleurgesteld in de beperkte verantwoordelijkheden als beleidsmedewerker, ontdekte hij dat het voor hem belangrijk was een leidinggevende functie te hebben en startte hij zijn nieuwe carrière bij het GAK (tegenwoordig onderdeel van het UWV). Hij was hiermee als adjunct-directeur de jongste leidinggevende binnen het district. Na 5,5 jaar is hij een nieuwe uitdaging gaan zoeken en maakte hij de overstap naar project en interim-management, waarbij hij 8,5 jaar met enthousiasme werkte in verschillende organisaties.

Vastigheid

Naarmate zijn gezin groeide, zocht Jos Stierhout naar meer stabiliteit. In deze periode heeft hij een aanbod bij de brandweer geaccepteerd; hier vervulde hij de rol van regionaal commandant Noord-Holland Noord. Later werd hij tevens directeur van de Ambulancedienst en vervolgens algemeen directeur van de veiligheidsregio. In de tijd dat hij in de regio werkzaam was groeide de organisatie van 6 naar 1400 mensen; dit gebeurde voornamelijk door fusies. Na zijn laatste vaste functie als directeur van de KNRM heeft hij besloten (weer) voor zichzelf te beginnen.

Tegenslagen en advies

Een van de tegenslagen in het leven van Jos Stierhout was de diagnose van een hersentumor in 2017. Dit was een moeilijke periode voor hem maar door zijn ras optimisme en doorzettingsvermogen is hij inmiddels weer genezen verklaard. Graag wil hij jonge professionals meegeven dat je naar je gevoel moet luisteren. Zo zeg Jos: ”Ga op je intuïtie af. Denken met je hoofd en luisteren naar je hart zijn allebei belangrijk en het zal je helpen in moeilijke periodes.”

Sport en hobby

Van jongs af aan heeft Jos Stierhout veel gesport en vind hij actief blijven erg belangrijk. Hij loopt graag halve marathons en heeft inmiddels vijf hele marathons gelopen in Rotterdam, Valencia, Berlijn, New York, en Parijs. Jos Stierhout combineerde de marathons met stedentrips om zo het meeste uit zijn reizen te halen. Momenteel heeft hij een personal trainer die hem helpt het onderste uit de sportieve kan te halen en hem extra motivatie biedt. Daarnaast houdt Jos Stierhout van zeilen en wintersport in de alpen.