HOME

Al meer dan een decennium heeft Linda Evenhuis haar stempel gedrukt op de ontwikkelingsarena van Adidas. Als Senior Manager Facilitation Lead voor de EMEA- en APAC-regio’s heeft ze een cruciale rol in het sturen en vormgeven van de trainingen die de ruggengraat vormen van de professionele ontwikkeling van de werknemers binnen het bedrijf. Haar werkwijze omschrijft ze als ‘leading with the head and the heart’. Linda richt zich op zowel individuele groei als organisatorische bloei.

Linda Evenhuis

Linda Evenhuis

Specialisatie in leiderschapstrainingen

Linda Evenhuis verhuisde naar Zuid-Duitsland toen haar man een baan bij Adidas aangeboden kreeg. Met een achtergrond in training en ontwikkeling zag zij een kans om zich te specialiseren in leiderschapstrainingen. Ze trad in dienst bij Adidas als individuele bijdrager en onafhankelijke trainer. Ze begon al snel haar invloed te vergroten. Linda leidde eerst het lokale Duitse team, daarna nam ze verantwoordelijkheid voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en later voor de GCA-regio (Greater China en Asia Pacific). ‘Dit betekent dat zo’n 80% van de trainingen onder mijn leiding terecht komen’, legt Linda uit. Haar expertise strekt zich uit over meerdere disciplines: van inclusief leiderschap tot verandermanagement en leiderschapsontwikkeling. We geven zelfontwikkelingstrainingen aan het middenkadermanagement. Deze groep gaat een reis aan voor 6 maanden om de leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.’

Werkwijze van Linda Evenhuis

Wat de aanpak van Linda zo bijzonder maakt, is haar benadering van “leading with the head and the heart”. Ze streeft naar hoge prestaties, maar doet dit met een sterke empathie en inlevingsvermogen. ‘Ik richt mij sterk op beide, ik sta bekend als iemand die high performance verwacht.’ Linda heeft een reputatie opgebouwd als een inspirerende leider die haar team motiveert en hen in staat stelt hun volledige potentieel te bereiken. ‘Mensen raken gemotiveerd om hoge kwaliteit te leveren omdat ik goed ben in het creëren van eenheid. Wij zijn een afdeling die high performance trainingen geven. Dan moet je ook doen wat je zelf zegt; practice what you preach.’ Deze sterke aanpak heeft niet alleen geleid tot aantoonbare resultaten, maar heeft ook de bedrijfscultuur bij Adidas versterkt. Bovendien beheerst Linda Evenhuis vijf talen: Spaans, Engels, Duits, Frans en Nederlands. Hierdoor is ze op internationaal niveau veelzijdig inzetbaar.

Passie voor welzijn en persoonlijke groei

Linda richtte jaren geleden een eigen bedrijf op, genaamd ‘Health Builds Wealth’, waarin ze trainingen ontwikkelde en leverde die gericht waren op het bevorderen van gezondheid en persoonlijke groei. ‘’Ik heb dit als nevenactiviteit binnen de Company Sports afdeling van Adidas uitgevoerd. Ik creëerde twee trainingen onder de noemer van ‘Health Builds Wealth Club’, namelijk ‘Fast Track to Health’ en ‘The Road to Success’. Deze initiatieven waren gericht op het bevorderen van een gezonde geest, lichaam en ziel en sloten perfect aan bij het bedrijfssportprogramma.’ Uiteindelijk moest Linda beslissen tussen het uitbreiden van deze trainingen of de stap naar een leiderschapspositie zetten. Ze koos voor de groeimogelijkheden bij Adidas. Hoewel haar eigen bedrijf stop is gezet, heeft het bijgedragen aan haar bredere kennis en expertise op het gebied van training en ontwikkeling.

Erkenning

Linda’s impact binnen Adidas is niet onopgemerkt gebleven. Gedurende haar twaalfjarige carrière bij Adidas heeft ze een indrukwekkende reeks aan erkenningen en prijzen ontvangen. Linda Evenhuis heeft maar liefst zes awards gewonnen. Deze erkenningen omvatten zowel individuele prestaties als de resultaten van haar team. Zo ontving zij in 2016 de ‘Move the mark Award’ voor ‘Female Role Model of the Year’. Drie jaar daarvoor ontving zij de ‘Emil Award’ voor Manager of the year for designing and conducting the Retail University in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook heeft Linda twee boeken meegeschreven: ‘The Road to Success’ (met Jack Canfield) en ‘The Success Manifesto’ (Met Bryan Tracy). Haar inzet werd beloond met nog twee onderscheidingen voor deze boeken, die allebei Amazon-bestsellers werden.

Toekomstvisie van Linda Evenhuis

Met een passie voor haar werk die haar al twaalf jaar bij Adidas houdt, gelooft Linda Evenhuis in het creëren van onderscheidende impact. Ze deelt: ‘Je ziet ook dingen waar je onderscheid kan maken en als je dat onderscheid dan maakt, dan is het fantastisch.’ De erkenning die ze krijgt, zoals haar vraag om deel te nemen aan de ondernemingsraad, inspireert haar enorm. Ze bouwt haar expertise verder uit met een universitaire opleiding in corporate governance, met de ambitie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Haar scherpe inzicht in governance en haar vaardigheden om op een gezonde en uitdagende manier te opereren, zijn duidelijk. Als een toegewijde trainer begrijpt ze het belang van voortdurende feedback: ‘In training moet ik continu constructieve feedback geven en krijgen.’ Deze vastberadenheid illustreert haar voortdurende streven naar groei en impact in haar loopbaan.