HOME

Frits Huffnagel is geboren in Leiden op 15 juli 1968, waar hij ook opgroeide met zijn twee oudere broers en zus.

Frits Huffnagel

Frits Huffnagel

Privé leven

In Leiden ging hij toen hij nog klein was naar de Prinses Marijke Kleuterschool alvorens hij naar basisschool de Leidse Hout School ging. Daarna ging Frits Huffnagel naar Dr. W.A. Visser t’ Hooft Lyceum, waar hij eerst de havo volgde en daarna in kon stromen in het vwo. Nadat hij zijn eindexamens met succes had afgerond, verhuisde Frits Huffnagel naar Amsterdam. Hier ging hij in 1987 Politicologie studeren aan de Vrije Universiteit in de afstudeerrichting Politieke Communicatie en Informatie. In 1993 behaalde Frits Huffnagel hier zijn doctoraal examen.
Tegenwoordig gaat Frits Huffnagel graag naar het theater. Zijn interesse gaat uit naar niet alleen toneel, maar ook naar musicals en cabaret. Hij is tevens een groots fan van het Eurovisie Songfestival. Hoewel hij zelf niet getrouwd is, heeft hij wel als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand meer dan honderd huwelijken gesloten.

Politieke Carière

Frits Huffnagel ambieerde altijd al een carrière in de politiek en ging daarom dan ook Politicologie studeren. Bovendien werd hij lid van de VVD en werd in 1993 zelfs lid van het afdelingsbestuur van VVD-Westerpark. In de jaren daarna werd Frits Huffnagel gemeenteraadslid van de gemeente Amsterdam en tevens fractievoorzitter van de VVD-fractie in de raad. In 2004 werd Frits Huffnagel benoemd tot Wethouder Financiën, EZ, ICT & Luchthaven. Zijn belangrijkste thema’s waren de nieuwe citymarketingsstrategie van Amsterdam via het ‘I Amsterdam’-project en het invoeren van aan centraal alarmnummer binnen de gemeente Amsterdam.
Citymarketing bleef een belangrijk thema voor Frits Huffnagel toen hij in 2006 werd benoemd tot Wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie van de gemeente Den Haag. Hier ging hij aan de slag voor een nieuwe marketingscampagne voor de gemeente Den Haag. Na zijn termijn als wethouder was Frits Huffnagel nog tot 2011 gemeenteraadslid van de gemeenteraad van Den Haag.

Een carrièreswitch: het ondernemerschap

In 2011 besloot Frits Huffnagel echter uit de politiek te stappen en zich volledig op zijn eigen bedrijf te storten, namelijk ‘Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie’. Met dit bedrijf wil hij voortzetten met wat hij is begonnen toen hij wethouder was van de gemeenten Amsterdam en Den Haag, en adviseert dus klanten over hoe zij het beste hun stad of gemeente op de kaart kunnen zetten.

Mediacarrière

Frits Huffnagel werd bekend bij het grote publiek toen hij 1997 begon als panellid van het debatprogramma ‘Het Lagerhuis’. Daarna was hij presentator bij BNR van het programma ‘Zaken doen met…’.
Momenteel heeft hij zijn eigen talkshow op Omroep West en Omroep Noord-Holland, genaamd FRITS! In dit programma gaat hij uitgebreid in op onderwerpen zoals kunst & cultuur, politiek, ondernemerschap en entertainment. Ook treedt hij vaak op als commentator bij bijvoorbeeld Goedemorgen Nederland en Opiniemakers.