HOME

Gers Pardoel is een Nederlandse rapper, voornamelijk bekend van het liedje ‘Broodje Bakpao’. Deze hit schreef Gers samen met The Opposites.

Gerwin (Gers) Pardoel is geboren op 12 mei 1981 in Nijmegen. Hij woont momenteel met zijn vriendin in een grote villa in Tilburg. Gers heeft twee kinderen. Zijn zoon Goud is geboren op 9 november 2013 en zijn dochter Rocci op 17 januari 2015.

Gers Pardoel

Gers Pardoel

Jeugd

In zijn jongere jaren werkt Gers in de Efteling in Kaatsheuvel, waar hij tevens opgroeide. Echter overlijdt de moeder van Gers op jonge leeftijd, waardoor hij in aanraking komt met verschillende problemen. De relatie met zijn vader verslechterde, waarop Gers zijn toevlucht zoekt in het inline skaten. Momenteel is de relatie met zijn vader weer goed. Na de periode in Kaatsheuvel verhuist Gers naar Rotterdam en stort zich volledig op de muziek. Hij komt in contact met de rapper Postman, die een mentor wordt voor Gers. Postman verzint de naam Gers, wat ook wel wordt vertaald naar ‘cool’ en ‘vet’.

Carrière

In de beginfase van zijn carrière treedt Gers vooral op tijdens festivals. Zo heeft hij diverse liedjes gezongen op het Solarfestival, in Outland en Off Corso in Rotterdam, in Tex Mex in Spijkenisse en in Attak in Tilburg. In 2009 werd Gers bekend door het nummer ‘Broodje Bakpao’, een hit die hij samen met The Opposites schreef en zong. Dit nummer werd tevens gebruikt voor de film ‘New Kids Turbo’. Daarna bracht hij de single ‘Op zoek naar de Symfonie’ uit en krijg hij een contract bij het platenlabel Top Notch. Ook met The Partysquad heeft Gers een nummer opgenomen, de single ‘Ik ga hard’. Het lied ‘Ik neem je mee’ werd een enorme hit in Nederland en België. Gers werd benaderd door de zorgverzekeraar Zilveren Kruis om deze hit te gebruiken in een tv-commercial, waarop Gers toestemde. De singles staan op het debuutalbum ‘Deze wereld is van jou’, wat met succes uitgebracht werd in november 2011.

Ook het nummer ‘Louise’ werd een grote hit. Dit nummer werd tevens bekend door een WK-versie van het lied, ‘Lowietje’, bedacht door Edwin Evers. Het tweede album van Gers heet ‘De toekomst is van ons’, het album waar ook de hit ‘Louise’ op staat. Dit album werd uitgebracht in mei 2014.

Gers is momenteel een van de bekendste rappers van Nederland. Hij is meer dan vijftig miljoen keer bekeken op Youtube en heeft meer dan 300 optredens in Nederland en Belgie gegeven. Ook mocht hij optreden tijdens Pinkpop, de Olympische Spelen in Londen en Sotsji, op het Groningse Noorderslag en in verschillende stadions.

Samenwerkingen

Zijn eerste album werd een groot succes, waar verschillende samenwerkingen uit voortvloeiden. Zo werd Gers uitgenodigd om een aantal nummers op te nemen met Marco Borsato en ging hij de samenwerking aan met Guus Meeuwis. Het lied van Gers en Guus behaalde tevens platina. Ook met Doe Maar heeft Gers het nummer ‘Liever dan Lief’ opgenomen, waarvoor hij platina kreeg.

Prijzen

In 2010 werd Gers genomineerd voor ‘Rookie of the Year’ en in 2011 voor de ‘State Awards 2011’. Hij werd genomineerd voor de ‘3VOOR12 Award’ voor de single ‘Ik neem je mee’ in 2011. Gers ontving in hetzelfde jaar de ‘Mega Award voor Beste Nederlandse Artiest’. Hij werd genomineerd voor de categorie ‘Beste single’, ‘Beste album’ en ‘Beste Artiest Hiphop’ bij de ‘3FM Awards’. Voor de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ en ‘Serious Talent’ ontving Gers een ‘3FM Award’ in 2012. Ook kreeg hij in dat jaar de ‘Kids’ Choice Award’ voor de categorie ‘Favoriete ster: Nederland en België’ en de ‘538 JingleBall Award’ voor de categorie ‘Male Pop’. Daarnaast werd hij voor de ‘State Awards’ genomineerd voor de categorie ‘Beste Artiest’ en ‘Beste Album’ in 2012. In 2013 ontvangt Gers een ‘Edison Award’ voor de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. In 2015 is Gers wederom, samen met Marco Borsato, genomineerd voor een ‘Edison Award’ voor het nummer ‘Stem’.

Voor het album ‘Deze wereld is van jou’ ontving Gers platina in mei 2012 in Nederland. Ook heeft Gers platina ontvangen voor het album in België. Het album stond langer dan een jaar in de Album Top 100. Op dit album staan vijf grote hits, waarvan ‘Ik neem je mee’ een van de grootste was. Voor deze hit ontving Gers tevens platina in Nederland in 2011 en dubbele platina in België in 2012. Voor de single ‘Bagagedrager’ ontving de rapper tevens Goud (verkoop van 10.000 stuks) in België.