HOME

Giorgio Tuinfort is een muzikaal talent en produceert en componeert muziek voor verschillende bekende nationale en internationale artiesten.

Giorgio Tuinfort

Giorgio Tuinfort

Over Giorgio Tuinfort

Giorgio Tuinfort is geboren op 30 april in 1981, in Paramaribo. Op jonge leeftijd verhuisde Tuinfort naar Nederland, samen met zijn moeder. Giorgio leerde piano spelen op jonge leeftijd, maar mocht pas op pianoles toen hij zeven jaar oud was.
Na een periode van vier jaar bleek al wat voor talent Giorgio was, hij werd toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium. Hier volgde Tuinfort een opleiding, waarbij de nadruk werd gelegd op het pianospel. De ambitie van Giorgio bestond op dat moment al uit het worden van een klassiek pianist.

Carrière

Giorgio Tuinfort startte zijn carrière als componist en producer. Hij was op jonge leeftijd al werkzaam voor verschillende bekende artiesten. Zijn eerste werkgevers waren onder andere Replay en Edsilia Rombley. Momenteel heeft Giorgio al voor veel meer artiesten gewerkt, artiesten die zowel nationaal als internationaal bekend zijn. Giorgio werkte onder andere voor David Guetta, Michael Jackson, Gwen Stefani, Avicii, Afro Jack en Lionel Richie.

Prijzen

Giorgio Tuinfort is een muziektalent en heeft hiervoor regelmatig prijzen mogen ontvangen. Zo staat er een Gouden Harp, Gouden Kalf en de Buma Exportprijs op zijn naam. De Buma Exportprijs wordt uitgereikt aan de meest succesvolle artiesten en auteurs op het gebied van het Nederlands auteursrecht in het buitenland. Buma is begonnen met het uitreiken van deze prijs in 1972. De winnaars van dat jaar waren Hans van Hemert, Harry van Hoof en Mouth & MacNeal.
Daarnaast hebben onder andere de volgende artiesten de Buma Exportprijs mogen ontvangen: Golden Earring, Luv’, Earth and Fire, Martin Duiser en Jaap Eggermont, VOF de Kunst, Bolland & Bolland, Candy Dulfer, Andre Rieu, Vengaboys, Jan Smit, Marco Borsato, Within Temptation en DJ Tiësto. In 2008 mocht Giorgio Tuinfort de prijs ontvangen, voor zijn succesvolle werkzaamheden in het buitenland. Ook in 2015 mocht Giorgio verschillende awards ontvangen, voornamelijk vanwege zijn samenwerking met David Guetta.
Zo ontving Tuinfort de Buma Award Internationaal voor het lied Bad, dat werd uitgevoerd door David Guetta & Showtek ft. Vassy. Giorgio componeerde dit lied en schreef de tekst ervoor. Daarnaast ontving Mr Probz de Buma Award Internationaal voor het liedje Waves en ontving DJ Tiesto een Buma Award Internationaal voor het lied Red Lights in dit jaar.
Ook mocht Giorgio Tuinfort de Buma Award Internationaal in 2015 in ontvangst nemen, voor het lied met de titel Hey Mama. De uitvoerende artiesten van dit nummer zijn David Guetta & Afrojack. Ook dit nummer componeerde en schreef Giorgio Tuinfort.