HOME

Guus Meeuwis, volledige naam Gustaaf Stephanus Modestus Meeuwis, is geboren in Mariahout op 23 maart 1972.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

Over Guus Meeuwis

Hij ging naar het vwo op het Lorentz Casimir Lyceum, waarna hij rechten aan de Universiteit van Tilburg ging studeren. Helaas maakte hij zijn studie niet af, omdat zijn carrière als muzikant toch voorrang kreeg. Daartegenover staat wel dat Guus Meeuwis in 2013 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid en positieve levensgevoel in zijn nummers.

Vagant: begin van een muzikale carrière

Hoewel Guus Meeuwis altijd al zeer muzikaal was, was zijn studententijd het moment waarop zijn muzikale carrière het startschot kreeg. Het begon toen hij zijn grote hit ‘Het is een nacht’ schreef na een weekend Brugge met zijn vriendin. Met dit nummer deed Guus Meeuwis mee samen met zijn begeleidingsband ‘Vagant’, bestaande uit zijn studievrienden, mee aan het AHC-Studentensongfestival in 1994. De groep won de talentenjacht en kreeg een platencontract aangeboden. Ze maakten uiteindelijk drie albums, waarna in 2001 de groep uit elkaar ging en Guus Meeuwis zijn solocarrière begon.

Solocarrière

Nadat Guus Meeuwis solo verder ging als muzikant ging zijn carrière in een opwaartse spiraal. Hij had al snel een hit met zijn nummer ‘Brabant’ en zijn cover van ‘Geef mij je angst’ van André Hazes. Sindsdien heeft Guus Meeuwis tien studioalbums uitgebracht en heeft hij in 2015 als eerste Nederlandse artiest opgetreden in een uitverkocht Royal Albert Hall in Londen. Een jaar later gaf hij een concert in de Olympia in Parijs.
Naast muziek is Guus Meeuwis tevens coach bij talentenjacht The Voice Of Holland en teamcaptain van één van de teams bij televisieprogramma Ik Hou Van Holland.

Groots met een zachte G

Sinds 2006 geeft Guus Meeuwis jaarlijks tijdens de zomer meerdere concerten in het Philips Stadion in Eindhoven onder de noemer ‘Groots met een zachte G’. Tijdens deze concerten worden alle grote hits van Guus Meeuwis ten gehore gebracht en zingen er regelmatig allerlei gastartiesten een nummer mee. Bij een aantal edities bracht Guus Meeuwis zijn Groots met een zachte G-show ook naar Heerenveen. Elk jaar wordt de productie van de concertenreeks weer uitgebreid en wordt het steeds groter aangepakt.
In 2016 werd er voor het eerst ook een wintereditie georganiseerd van Groots met een zachte G. Hierbij werd de Ziggo Dome in Amsterdam omgetoverd tot een winterparadijs. Tijdens het optreden werden de bekende nummers van Guus Meeuwis gespeeld, werd er teruggeblikt op het jaar en maakten zowel de Kerstman als Sinterklaas hun opkomst.