HOME

Han Schulten is momenteel hoofd vermogensbeheer binnen Fintessa Vermogensbeheer. Hij richtte dit bedrijf samen met Martine Hafkamp op in 2007.

Han Schulten

Han Schulten

Over Han Schulten

Han Schulten is nog altijd mede-eigenaar van het bedrijf, maar Martine Hafkamp heeft de rol van algemeen directeur op zich genomen. Als hoofd vermogensbeheer is het vertrouwen tussen de cliënt en de accountmanager voor Han Schulten één van de belangrijkste componenten binnen zijn afdeling, gezien de afdeling zich met name bezig houdt met het beheer van en beleggen met het vermogen van haar cliënten. De truc is dan ook om met zo min mogelijk risico een zo hoog mogelijk rendement te krijgen.
De werkzaamheden van Han Schulten bestaan uit leidinggeven aan de afdeling, het onderhouden van de relaties met de depotbanken en cliënten, acquisitie, personeelszaken en huisvesting. Voor de toekomst wil hij met Fintessa Vermogensbeheer meer gaan focussen op de middenklasse in snelgroeiende landen zoals China, India en Indonesië.

Fintessa Vermogensbeheer

Fintessa Vermogensbeheer is een zelfstandige vermogensbeheerder die gevestigd is in Baarn. De focus ligt voor het bedrijf met name op het vermogen van particulieren en zelfstandig ondernemers. Voor elke cliënt levert zij maatwerk en begeleidt ze hen op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze. Dankzij haar professionele werkwijze mag Fintessa Vermogensbeheer zich anno 2016 al vijf jaar op rij de Beste Vermogensbeheerder van het jaar noemen.

Loopbaan

Han Schulten was altijd al geïnteresseerd in de financiële wereld en kocht zijn eerste aandelen al toen hij nog slechts 16 jaar oud was. Destijds volgde hij ook het middelbaar economisch en administratief onderwijs in Almelo. Tijdens zijn opleiding liep hij zelfs stage in New Orleans in de Verenigde Staten bij de health club van een grote hotelketen. Na het afronden van zijn opleiding vervulde Han Schulten zijn dienstplicht en werd korporaal bij de verbindingsdienst in Egypte. In de periode voordat Han Schulten Fintessa Vermogensbeheer oprichtte, werkte hij bij International Assets. Hier was hij zelfstandig vermogensbeheerder en beleggingsadviseur.

Privé

Han Schulten is geboren op 3 februari 1971 in Borne. Hier groeide hij op en ging naar school in het nabijgelegen Zenderen en later in Almelo. Momenteel is hij gelukkig getrouwd en heeft hij een zoon en een dochter. In zijn vrije tijd houdt Han Schulten erg van reizen, tijd doorbrengen met zijn gezin en mountainbiken. Daarnaast houdt hij heel erg veel van Enduro motorsport en begeleidt momenteel ook een jonge rijder. Dit met succes, gezien deze momenteel zelfs tweede op de ranglijst staat.