HOME

Simone Kleinsma is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is geboren op 8 mei 1958 in Amsterdam.

Simone Kleinsma

Simone Kleinsma

Over Simone Kleinsma

Al op jonge leeftijd wist ze dat ze wilde acteren. Na de middelbare school wilde Simone Kleinsma naar de Toneelschool gaan, maar uiteindelijk werd het toch de Kleinkunstacademie. Dit bleek een goede keuze te zijn geweest, want Simone Kleinsma had het er ontzettend naar haar zin. Meteen nadat ze hiervan was afgestudeerd stond ze op de planken en speelde ze in talloze voorstellingen.
Momenteel is Simone Kleinsma getrouwd met Guus Verstraete.

Theater

De carrière van Simone Kleinsma begon in 1977, toen stond ze namelijk voor het eerst op de planken met de show Niemand Weet Dat Ik Repelsteeltje Heet. Daarna ging het hard en speelde ze in vele musicals en theatershows, waaronder Maskerade de André van Duin Revue, Les Misérables, Chicago en meer recentelijk Mamma Mia!, Sunset Boulevard en Sister Act. In 2008 speelde Simone Kleinsma haar eerste eigen solovoorstelling, namelijk Simone: Songs From the Heart, welke zeer lovend werd ontvangen. De meest recente show van Simone Kleinsma is haar solovoorstelling Simone! Hierin neemt ze de toeschouwers mee in een reis door haar leven

Televisie en muziek

Naast het theater is Simone Kleinsma ook zeer succesvol op de televisie, met stipt op één uiteraard de televisieserie Kees & Co., welke van 1997 tot 2006 werd uitgezonden. Daarnaast verschijnt ze regelmatig bij programma’s als gast of speelt ze een kleine rol mee. In 2014 vertolkte ze de rol van Maria in The Passion.
Ook heeft Simone Kleinsma twee albums uitgebracht: Een Deel van Mij in 1990 en Met Open Ogen in 1995. Ook van haar solovoorstellingen heeft ze CD’s uitgebracht.

Prijzen

Het succes van Simone Kleinsma is niet onbeloond gebleven. In 1999 mocht ze namelijk een Academy Award ontvangen voor haar rol als Kees in de televisieserie Kees & Co. In het jaar 2001 kreeg Simone Kleinsma de Gouden Harp aan haar uitgereikt voor haar bijdrage aan de kleinkunst. Daarna heeft ze welgeteld vier keer een John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mogen nemen, namelijk in 2004 voor haar rol als Donna Stuiveling in Mamma Mia! en in 2009 voor haar rol van Norma Desmond in Sunset Boulevard. In 2010 kreeg ze de Speciale Theater Award voor haar solovoorstelling Simone: Songs from the Heart en tot slot in 2015 kreeg ze de award voor haar rol in Moeder ik wil bij de Revue.