HOME

Herman den Blijker is een bekende Nederlandse chef-kok. Herman is bekend geworden vanwege zijn sterrenrestaurants. Ook is hij vaak te zien op televisie.

Herman werd geboren in Rotterdam op 21 oktober 1958. Hij heeft een vrouw en een zoon. Herman heeft de middelbare school afgemaakt en is op 19-jarige leeftijd al naar Frankrijk verhuisd. Den Blijker gaat werken in een restaurant in de Ardèche. In het restaurant leert hij de fijne kneepjes van het vak kennen en wordt hem de basis aangeleerd. Na deze periode heeft Herman verschillende cursussen gevolgd in Parijs.

Herman den Blijker

Herman den Blijker

Restaurants

Herman den Blijker heeft verschillende restaurants opgezet. Begin jaren ’90 startte hij met restaurant De Engel. De Engel werd geopend in Rotterdam. Daarna heeft hij de Jachtclub Hilligersberg en Zeezout geopend. Beide restaurants worden geopend in Rotterdam. Ook zijn restaurants Rosso, Foody’s en Las Palmas zijn gelegen in de havenstad.
In Zoetermeer heeft Den Blijker het restaurant Hofstede Meerzigt opgezet en in Amsterdam wordt het restaurant Herrie geopend. Ook in Ouderkerk aan de Amstel zijn de gerechten van Herman verkrijgbaar, in het restaurant Groot Paardenburg.
Momenteel zijn de meeste restaurants van Herman den Blijker verkocht.

Boeken

Ook het schrijven van boeken behoort tot de werkzaamheden van Herman. Hij heeft verschillende boeken geschreven. Vaak kostte dit enige moeite, omdat hij de recepten niet klant en klaar tot zijn beschikking had. Hij moest hier dan ook goed over nadenken. De volgende (en nog vele andere) boeken staan op naam van Den Blijker: ‘Herman over bonen’, ‘Tomaat’, ‘Kip’, ‘Ei’, ‘Schaaldieren’, ‘Aardappel’, ‘Varken’, ‘Vlees’ en ‘Herrie in de Keuken’.
In samenwerking met het Algemeen Dagblad heeft Herman vier verschillende seizoen boeken geschreven. Zo behoren ‘Lente op je bord’, ‘Zomer op je bord’, ‘Herfst op je bord’ en ‘Winter op je bord’ ook tot de collectie van Den Blijker.

Televisie

Herman den Blijker is tevens vaak te zien op televisie. In 2004 was hij te zien in de serie ‘De Engel en het Paard’ en in 2005 in het programma ‘Herrie in de Keuken’. In 2006 was Herman presentator van het programma ‘Herman zoekt chef’ en ‘Herman helpt’. In 2006, 2008 en 2009 was Den Blijker te zien in het programma ‘Kerst zonder herrie’ en in 2007, 2008 en 2009 in ‘Mijn Tent is Top’. In 2007 presenteerde Den Blijker ‘Herrie in het Hotel’ en ‘Hermans Helden’. In 2008 en 2009 was Herman presentator van de programma’s ‘Herrie aan de Horizon’ en ‘Herrie’ gezocht. In 2011 was Den Blijker te zien bij het programma ‘Restaurantschool’.