HOME

Simon Keizer vormt samen met Nick Schilder het zangduo Nick & Simon. Het duo heeft al diverse hits gescoord en is regelmatig te zien op televisie.

Simon Keizer

Simon Keizer

Simon Keizer is een Nederlandse zanger en vormt samen met Nick Schilder het duo Nick & Simon.

Simon Nicolaas Keizer werd op 16 mei 1984 geboren in Volendam. Simon was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in muziek en kreeg op zijn elfde een eigen gitaar. Toen hij zestien jaar was, schreef hij zijn eerste nummer. Zijn vader is overleden aan maagkanker, waarvoor Simon het nummer ‘Still Searching’ schreef. Simon is een achterneef van de zanger Jan Keizer en de zangeres Maribelle. Hij is in 2012 getrouwd.

Simon en Nick leerden elkaar kennen op school en begonnen al snel samen nummers te schrijven en te zingen. Simon schrijft nummers met en voor Jan Smit en deed in 2004 mee aan het talentenprogramma Idols. Hij kwam niet verder dan de voorrondes. Ook voor de zus van Jan, Monique Smit, schrijft Simon Keizer diverse nummers.

Met Nick heeft Simon de meeste hits geschreven. Het duo brak door naar aanleiding van het programma van hun goede vriend, Jan Smit. In het programma Jan Smit, de zomer voorbij, is het duo vaak op de achtergrond te zien. In 2006 breken zij door met de hits ‘Steeds weer’ en ‘De Soldaat’. Deze hits scoren hoog, waardoor hun eerste album wordt opgenomen in de top 10 van de Album Top 100. Het album heeft ook de platina status gekregen. In 2007 komt het duo met de hit ‘Kijk Omhoog’. Ook deze single belandt in de top 10 van de Single Top 100.  Het tweede album wordt ook in dit jaar uitgebracht. Een jaar later brengt het duo de hit ‘Rosanne’ uit, die meer dan 55 weken in de Single Top 100 staat. In 2009 breken Nick & Simon door in Belgie en een jaar later gaan zij een samenwerking aan met Acda & de Munnik.

Het duo is vaak te zien op televisie. Zo waren Nick & Simon jurylid bij het talentenjachtprogramma The Voice of Holland in 2010, 2011 en 2012. Ook waren zij te zien bij The Voice Kids en bij hun eigen programma ‘Nick tegen Simon’.

Simon Keizer heeft al verschillende prijzen gewonnen, voornamelijk met zijn collega en vriend Nick Schilder. In 2007 ontving het duo de Zilveren Harp, de TMF Borsato Award en een Rembrandt. In 2009 kreeg het zangkoppel de SENA-Mediatools Award. In 2013 halen zij een record volgens het Guiness Book of Records, doordat ze de hit ‘Julia’ schrijven binnen een dag. De prijs wordt uitgereikt tijdens het programma RTL Boulevard, waar Albert Verlinden de prijs mag overhandigen.