Jurgen van Breukelen

Jurgen van Breukelen is voorzitter van de Board of Directors van The Altice Group, een groot internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in telecommunicatie.

Jurgen van Breukelen

Daarnaast is Jurgen van Breukelen Chairman van de Board van Bosal. Tevens is hij senior adviser bij internationale zakenbank Barclays Bank PLC en bij het internationale investeringsbedrijf Premira Advisers LLP.

Momenteel is Jurgen van Breukelen lid van de Raad van Toezicht van de Alzheimer Stichting en is hij lid van de Advisory Board van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jurgen van Breukelen is meermaals in de prijzen gevallen als beste Mergers and Acquisitions-adviseur. Zo won hij onder andere in 2009 de AcqGlobal Award in de categorie Benelux Corporate Finance Adviser of the Year.

Van 2015 tot begin 2017 heeft hij de succesvolle herstructurering van Van Gansewinkel Groep geleid, alsmede de verkoop aan Shanks Group PLC. De combinatie is recent verder gegaan onder de nieuwe naam Renewi PLC.

Loopbaan

Jurgen van Breukelen is tussen 1994 en 2015 werkzaam geweest bij KPMG Nederland, waarvan hij de laatste 15 jaar als partner werkte. Toen hij op 31-jarige leeftijd in 2000 partner werd bij KPMG, was hij de jongste partner aldaar ooit.

Toen Jurgen van Breukelen bij KPMG begon, werkte hij als adviseur op het gebied van herstructurering, fusies en overnames bij de Corporate Finance afdeling. Een kleine tien jaar later was hij voorzitter van deze afdeling. Daarna, in 2007, werd hij lid van de Raad van Bestuur van KPMG Nederland en was hij tevens Head of Clients & Markets en Head of Advisory. In 2011 werd hij COO van de Raad van Bestuur en in 2012 werd Jurgen van Breukelen CEO van KPMG Nederland.

Studie

Tussen 1987 en 1993 studeerde Jurgen van Breukelen Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie is Jurgen op uitwisseling geweest naar de Hofstra University in New York. Ook werkte hij een tijdje als student-assistent aan de universiteit bij de vakgroep Finance & Investment. Gedurende zijn studie liep hij stage op de Mergers & Acquisitions afdeling bij KPMG.

In zijn vrije tijd was Jurgen van Breukelen tijdens zijn studententijd actief lid bij het Rotterdams Studenten Corps.

Persoonlijk

Tegenwoordig woont Jurgen van Breukelen in Blaricum met zijn gezin. Hij is in 1999 getrouwd en heeft inmiddels drie kinderen, namelijk een zoon en twee dochters (geboren in 2000, 2002 en 2003). In zijn vrije tijd loopt Jurgen van Breukelen graag hard. Hij heeft de marathons van Berlijn en New York gelopen. Daarnaast houdt hij van golf, skiën en het ontdekken van goede wijnen.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht