HOME

Jack Veldman is een Nederlandse ondernemer en tevens directeur van Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn.

Jack Veldman

Jack Veldman

Over Jack Veldman

Binnen zijn functie als directeur houdt Jack Veldman zich bezig met allerlei zaken rondom het park, zowel intern als extern, Intern is hij verantwoordelijk voor de financiën, het PR-beleid, human resources management, planning, en evenementen. Extern geldt Jack Veldman natuurlijk als het gezicht van het Archeon en treedt hij op als vertegenwoordiger van het park.

Loopbaan

Nadat Jack Veldman zijn diploma had behaald aan de middelbare school, vertrok hij naar Maastricht. Hier ging hij studeren aan de Hogere Hotelschool en woonde de eerste twee jaar intern op de campus. Tijdens zijn studie was hij een zeer actief lid bij de studentenvereniging van de Hogere Hotelschool, namelijk Amphitrium. Uiteindelijk werd Jack Veldman hier zelfs voorzitter van. Na zijn studie woonde en werkte Jack Veldman korte tijd in Australië. Bij terugkomst was hij werkzaam bij hotel Inntel in Zutphen en later het Jan Tabak Hotel in Naarden. Alvorens hij zijn huidige functie bij het Archeon betrok, werkte Jack Veldman in directiefuncties bij de Martinihall in Groningen en tien jaar lang in attractiepark Duinrell.

Over Museumpark Archeon

Het Archeon is een educatief museumpark dat bezoekers een kijkje geeft in de wereld ten tijde van de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. Binnen het park hebben de drie verschillende historische periodes hun eigen ‘sfeer’. Dit betekent dat alle gebouwen en andere dingen die in die ‘sfeer’ staan geheel in de stijl van het betreffende tijdperk is. Elke ‘sfeer’ heeft ook haar eigen werknemers die geheel in stijl zijn gekleed en beelden werkzaamheden uit die typisch zijn voor dat tijdperk. Soms kunnen bezoekers ook meedoen of worden ze door de werknemers rondgeleid.
Het Archeon heeft in het verleden al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder het Beste Kidsproof Museum van Zuid-Holland. Ook was het genomineerd voor de Children Museum Award Bologna.

Persoonlijk

Jack Veldman is geboren in Bussum op 7 mei 1957. Momenteel is hij gelukkig getrouwd met zijn vrouw Monique Veldman, met wie hij samen twee zoons en een dochter heeft. Het gezin woont dichtbij het Archeon en Jack Veldman betrekt zijn gezin dan ook continu bij zijn werk bij het Archeon. Hij ziet werk en privé ook echt als iets dat samen één is en juist niet gescheiden moeten zijn. Naast zijn werk gaat Jack Veldman ook graag op reis naar verschillende bestemmingen zoals Zweden, Servië en Zuid-Afrika.