HOME

Monique Collignon is een Nederlandse modeontwerpster. Haar ontwerpen worden veelvuldig gedragen op de Nederlandse rode lopers en zijn zelfs gedragen door de personages in de Nederlandse soapserie Goede Tijden Slechte Tijden.

Monique Collignon

Monique Collignon

Over Monique Collignon

Monique Collignon studeerde af in 1983 van de mode academie in Rotterdam. Hierna werd zij werkzaam als ontwerpster voor verschillende bedrijven, waar ze voornamelijk sportkleding ontwierp. In 1990 opende ze haar eigen winkel in Leiden en zes jaar later presenteerde ze haar eerste haute couture collectie. Sindsdien heeft ze haar eigen modemerk. Mode ontwerpen is altijd de grootste passie van Monique Collignon geweest. In 2010 en 2012 werd haar harde werken beloond met respectievelijk de Dutch Designer of the Year Award en de Best Foreign Designer Award in Duitsland.

MC – Monique Collignon

Monique Collignon is binnen haar eigen modemerk de creatief directeur. Dit houdt in dat zij als hoofdtaak het ontwerpen van de collecties heeft en daarnaast verantwoordelijk is voor alles wat daarbij komt kijken. Te denken valt aan het verder uitwerken van de ontwerpen, kiezen van de juiste kleuren en stoffen et cetera. Ook is zij het brein achter de vormgeving en styling van de modeshows.
Het modemerk produceert voornamelijk haute couture en prêt-à-porter collecties, welke de naam Couture Light draagt. Daarnaast ontwerpt Monique Collignon tevens bedrijfskleding, waaronder bijvoorbeeld voor Holland Casino, Taxi Mama en het Prinses Maxima Centrum. De ontwerpen worden allen gemaakt van Waste2Wear stoffen. Dit zijn ecologisch verantwoorde stoffen die worden geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen. Hierdoor zijn de stoffen duurzamer dan bijvoorbeeld katoen, ook doordat er bij de productie minder energie en water aan te pas komt.

Privé

Monique Collignon is geboren op 19 mei 1962 in Schiedam. Hier bracht ze een groot deel van haar jeugd door met haar drie oudere zussen. Daarna verhuisde het gezin naar Hoogvliet, waar Monique Collignon naar de middelbare school ging en ook tijdens haar studententijd bleef wonen. Als kind wist Monique Collignon al dat ze modeontwerpster wilde worden. Ze was op jonge leeftijd altijd al druk in de weer met het schetsen van nieuwe ontwerpen. Van haar moeder leerden ze al snel hoe ze kleding moest naaien. Daarnaast had ze als kind al paardrijden als hobby en dat is onveranderd gebleven. Inmiddels heeft ze een eigen paard waar ze graag op rijdt. Verder is Monique Collignon een echte levensgenieter en brengt graag tijd door met haar man Jan Henny Holvast, met wie ze gelukkig getrouwd is en in Amsterdam woont.