HOME

Jett Rebel, echte naam Jelte Tuinstra, is een Nederlandse muzikant. Hij is geboren in Den Haag op 24 januari 1991.

Over Jett Rebel

Al in zijn jeugd was Jett Rebel druk bezig met muziek en zong onder andere mee in jeugdkoren en bij plaatopnames van bekende artiesten. Ook was hij samen met zijn band The Edge deelnemer van het Junior Songfestival in 2003. Toen Jett Rebel nog op de middelbare school zat speelde hij mee in meerdere bands. Na de middelbare school ging hij aan het conservatorium in Amsterdam studeren, hier studeerde hij gitaar en piano. Tijdens zijn studie speelde hij mee in de bands Valerius en The Souldiers. In 2012 besloot hij echter om solo muziek te gaan maken en bedacht de naam Jett Rebel. In begin 2013 bracht hij zijn eerste EP genaamd ‘Venus’ uit. Hierop volgde zijn EP ‘Mars’, welke Jett Rebel een half jaar later uitbracht. Beiden werden vol lof onthaald door de Nederlandse radiozenders en sindsdien is Jett Rebel uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende Nederlandse muzikanten. Inmiddels heeft hij al meerdere platen uitgebracht.
Kenmerkend aan Jett Rebel is dat hij zich uitbundig kleedt door zich regelmatig in vrouwenkleding te hullen en in make-up uit te dossen. Volgens hemzelf doet hij dit omdat deze hem heel erg aanspreken en omdat hij het simpelweg mooi vindt.

Prijzen

Jett Rebel is tijdens zijn muzikale carrière al meerdere malen in de prijzen gevallen. In 2014 won hij een 3FM Award in de categorieën Serious Talent en Beste Nieuwkomer. Daarnaast won hij tevens een Edison voor Beste Nieuwkomer. In 2015 won Jett Rebel de Zilveren Notekraker, dit is een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent dat tegelijkertijd met de prestigieuze Gouden Notekraker wordt uitgereikt. Bovendien won Jett Rebel in 2015 tevens een 3FM Award voor Beste Live Act.

Documentaire

In 2014 kwam de documentaire “Who the fuck is Jett Rebel” uit, gemaakt door documentairemaakster Linda Hakboom. De documentaire ging in november 2014 in première op het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam). De documentaire geeft een kijkje in het leven van Jett Rebel als artiest weer. De kijker is niet alleen ooggetuige van hoe Jett Rebel steeds succesvoller wordt en naar de top klimt, maar ziet ook hoe Jett Rebel worstelt met zijn onzekerheid. In de documentaire is te zien hoe groot de kloof is tussen Jelte Tuinstra, die ontzettend verlegen is, en Jett Rebel, het podiumdier dat geen onzekerheid of schaamte lijkt te kennen.