HOME

Ronald Gravemaker is eigenaar van Qyom Tandartsengroep in Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in endodontie, wortelkanaalbehandelingen.

Ronald Gravemaker

Ronald Gravemaker

Opleiding

Van jongs af aan wist Ronald Gravemaker dat hij tandarts wilde worden. Het leek hem ook leuk om bij de luchtmacht te gaan, maar omdat hij als kind een auto-ongeluk heeft gehad, kwam hij niet in aanmerking voor militair-piloot, de functie die hij voor ogen had. Hij startte daarom in 1977 met de studie Tandheelkunde aan de UVA. Na zeven jaar studeerde hij succesvol af.

Eigen praktijk

Na zijn afstuderen, in 1984, vertrok Ronald Gravemaker naar Duitsland om daar zijn eigen praktijk op te zetten. Hij werkte zestien jaar in Duitsland toen hij besloot om weer terug te gaan naar Nederland. In 2000 is hij toegetreden tot de maatschap Qyom. Ronald Gravemaker maakt deel uit van deze maatschap, samen nu met twee andere tandartseigenaren. Tandartsenpraktijk Qyom heeft 28 medewerkers in dienst, waarvan vijf tandartsen. De specialisatie van Ronald Gravemaker ligt bij endodontie, wortelkanaalbehandelingen.

Toekomstvisie

In de toekomst wil Ronald Gravemaker nóg beter in zijn vak worden. Daarom gaat hij zich binnenkort specialiseren in parodontologie, waarbij hij zich richt op esthetische tandvleesbehandelingen. Hij heeft veel plezier in het vak en blijft dit doen tot aan zijn pensioen. Wellicht gaat hij zich in de toekomst nog wat meer richten op de managementkant, waarbij cursussen gaat geven en jong personeel gaat opleiden.

Maatschappelijke initiatieven

Ronald Gravemaker is veel bezig met gezondheid en gezond leven. Daarom steunt hij het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis bij het doen van onderzoeken naar immuuntherapieën. Ook steunt hij lokale mensen in Afrika. Hij gaat namelijk eens per anderhalf jaar op walking safari in Botswana. Met een groep vrienden trekt hij de jungle in en doen dan een rangeropleiding. Er gaan altijd twee mensen van de lokale bevolking mee op opleiding, waarvoor zij de opleiding betalen.

Privé

Op 18 december 1956 wordt Ronald Gravemaker geboren in Amsterdam. Nog steeds woont hij in Amsterdam. Samen met zijn vrouw heeft hij drie kinderen, twee zoons (30 en 27 jaar) en een dochter (24), die inmiddels het huis uit en afgestudeerd zijn. Ronald Gravemaker is sportief aangelegd: in zijn vrije tijd doet hij aan wandelen, fietsen, boksen en fitnessen. Ook leest hij graag, luistert hij muziek of gaat hij graag op vakantie naar Ibiza.