HOME

Rens Plandsoen is voornamelijk actief in de innovatieve technologie, waaronder digitale marketing. Ze is bovenmatig geïnteresseerd in digitale toepassingen die het leven van mensen makkelijker kunnen maken.

Rens Plandsoen

Rens Plandsoen

Studiekeuze

Na de middelbare school vertrekt Rens Plandsoen naar Leiden om daar te gaan studeren. Ze kiest voor een studie Slavische Talen omdat ze graag Russisch wil leren en alles over Rusland wilde weten. Na een half jaar komt ze erachter dat Russisch leren toch niet zo leuk was als gedacht. Daarom switchte ze naar een studie Geschiedenis, ook in Leiden. Na drie jaar Geschiedenis studeren, moest ze haar scriptie schrijven en dan zou ze afgestudeerd zijn in de Middeleeuwen. Maar ze zat ook in een dispuut met ouderejaars die inmiddels waren afgestudeerd, maar zonder werk zaten. Daarom besloot ze om HBO Communicatie te gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier is ze in 1995 afgestudeerd.

Carrière

Tijdens haar studie liep Rens Plandsoen stage bij de eerste Volkskrant via internet. Toen ze afstudeerde, kreeg ze daar ook haar eerste baan. Vanuit daaruit is ze de internetwereld ingerold. Na de Volkskrant ging ze aan de slag als marketingmanager bij een Israëlisch bedrijf dat e-learning-omgevingen ontwikkelt. Vervolgens kreeg ze een baan bij Cyber Consult, de eerste websitebouwer van Nederland. In deze periode startte het internettijdperk en dat interesseert en intrigeert haar: door het internet geef je macht aan de consument en hoe kun je toepassingen bedenken met die eerlijkheid en transparantie die deze technologie teweeg brengt?

Ondernemerschap

in 1999 richtte Rens Plandsoen haar eerste eigen bedrijf op: .bone, een bureau voor interactieve communicatie, gevestigd in Utrecht en gespecialiseerd in het ontwikkelen van spraakmakende campagnes voor de top van de Nederlandse bedrijven. Na veertien jaar verkocht ze het bedrijf, want alleen werken vindt ze niks aan. Haar uitgangspunt bij het ondernemerschap is dan ook om mensen te kunnen inspireren en samen te werken in een leuk team. Daarnaast is Rens Plandsoen investeerder en investeert ze in start-ups.

Privé

Rens Plandsoen wordt geboren op 17 juli 1969 in Den Haag. Haar vader werkt voor de Hollandse Betongroep, dus ze heeft overal gewoond. De basisschool volgde ze in Drente en in Oudenbosch en in Breda ging ze naar de middelbare school. Ook heeft ze tussentijds in Drenthe, Voorburg en zelfs in Saoedi Arabië gewoond. Op dit moment woont Rens Plandsoen in Lage Vuursche, een plekje in een bosrijk gebied bij Baarn. Ze is getrouwd met een ondernemer en kreeg vier kinderen: twee dochters en twee zoons. Ze brengt haar vrije tijd graag door met haar 29 jaar oude paard en haar gezin. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen wat van de wereld zien en ze maken daarom regelmatig een verre reis naar bijvoorbeeld Amerika, Thailand of Japan.