HOME

Katja Schuurman (19 februari 1975) wordt bekend door haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden.

Katja Schuurman is actrice, presentatrice, zangeres en onderneemster. Zo heeft ze Return to Sender opgericht waarmee ze producten importeert uit arme landen om zo een steentje bij te dragen aan de lokale mensen.

Katja Schuurman

Katja Schuurman

Linda, Roos en Jessica

In 1994 begint ze met haar rol van Jessica Harmen in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, dit was meteen haar doorbraak. Met haar collega’s Guusje Nederhorst en Babette van Veen vormde ze de meidengroep Linda, Roos en Jessica. Samen maakten ze het nummer ‘Ademnood’, dat een nummer 1-hit werd in 1995. Hiermee was haar zangcarrière begonnen en later volgden er meer nummers. Eerst met de meidengroep Linda, Roos en Jessica, later ging ze solo en bracht ze verschillende nummers uit, waaronder ‘Maar nu heb ik er een’, ‘Wereldmeid’ en ‘Lover or friend’.

In 1999 stopte ze met haar rol in GTST. Haar bekendheid leverde haar meerdere acteerrollen op, onder meer in de films ‘Interview’ en ‘Cool’ van Theo van Gogh, maar ook de films ‘Oesters van Nam Kee’, ‘All Stars 2: Old Stars’ en ‘Black out’.

Presentatrice

Katja heeft voornamelijk voor BNN gewerkt. Ze was onder andere onderdeel van de Katja vs …- reeks waarin ze het opneemt tegen bekende Nederlanders. Ook heeft ze ‘Try before you die’, ‘3 op reis’, ‘Get Smarter in a Week’ en ‘Katja’s Bodyscan’ gepresenteerd. In 2008 stapte ze over naar Net 5, waar ze speelde in de serie ‘S1NGLE’ en ‘De Tafel van 5’ presenteerde. In 2013 is ze weer terug bij BNN.

Return to Sender

Door het vele reizen, onder andere voor BNN (3 op Reis), kwam Katja Schuurman op plekken in de wereld waar mensen het niet altijd even goed hebben. Vanaf dat moment besloot ze structureels iets goeds te doen voor de mensen in deze landen. Met Return to Sender importeert ze producten uit de armste landen. De producten worden verkocht in de HEMA en via de webshop. Katja Schuurman kiest ervoor alleen producten te importeren van bedrijven die op een goede en duurzame manier werken. Op deze manier hoopt ze een bijdrage te leveren aan de lokale bewoners van deze landen.