HOME

Leo Koopal is een Nederlandse ondernemer en is geboren op 25 januari 1968 in Sneek.

Leo Koopal

Over Leo Koopal

Leo omschrijft zichzelf als leider, gedreven, ondernemend, resultaatgericht, contactueel sterk en empathisch. Hij is werkzaam in de onderwijs- en gezondheidsbranche en houdt zich voornamelijk bezig met veranderprocessen.

Carrière

Koopal startte zijn carrière bij de Hogeschool Drenthe, waar hij medeverantwoordelijk was voor de afdeling Logistiek en Kwaliteit. Hier was hij werkzaam van 1993 tot 1994. Hij vervolgde zijn carrière bij de gemeente Assen, als Medewerker Interne Controle en Administratieve Organisatie bij 1994. Van 1994 tot 1998 was Koopal werkzaam bij de gemeente Hoogeveen, als intern controleur. In 1998 startte hij met de functie Controller bij de Sector Onderwijs, Sociale Zaken en Welzijn. Deze functie bekleedde Leo tevens bij de gemeente Hoogeveen. Na deze functie startte Koopal bij de gemeente Emmen, waar hij werkzaam was van 2001 tot 2004 als Controller bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Van maart 2004 tot september 2005 was hij Directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Hoogeveen, waar Koopal onder andere verantwoordelijk was voor het verder optimaliseren van de bedrijfsvoering als gevolg van een kanteling van de organisatie, sturing diende te geven aan het management van de ondersteunende en facilitaire afdelingen.
Van oktober 2005 tot februari 2010 was Leo Koopal Directeur Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Emmen, waar hij onder andere sturing diende te geven aan de gemeentelijke dienst en zorg moest dragen voor het strategisch beleid op de terreinen Werk, Inkomen en Zorg. Daar was Koopal tevens lid van het directieteam van de gemeente.
Na de periode bij de gemeente Emmen werd Leo directeur van de Timpaan Groep. Hier was Koopal werkzaam van maart 2010 tot november 2013. De Timpaan Groep is een maatschappelijke organisatie die bestaat uit drie verschillende afdelingen. De Afdeling Kinderopvang, Onderwijs en Welzijn. Koopal was bij de Timpaan groep onder andere verantwoordelijk voor het sturen van de Business Unit Kinderopvang en een deel van de Business Unit Onderwijs. Ook was hij daar verantwoordelijk voor het bepalen van het strategisch beleid en de merkidentiteit van Timpaan.
Van december 2013 tot juni 2015 was Leo Koopal werkzaam als Directeur-Bestuurder ad interim bij het SW-bedrijf Noordwestgroep NV en Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld. Hier voerde Leo een veranderopdracht. Deze opdracht was gericht op het samenvoegen van Wsw-bedrijf en de Sociale Dienst.

Profvoetbal

Koopal heeft veel affiniteit met topsport en heeft in zijn jongere jaren actief profvoetbal gespeeld bij de voetbalclubs SC Cambuur en FC Emmen. Vanuit deze achtergrond bekleed hij het liefst een functie als leider, vanwege de overeenkomsten tussen het leiderschap in de sport en in het bedrijfsleven.
Het door ontwikkelen is voor Leo van groot belang, zo is hij in zijn werk altijd bezig met veranderprocessen. Hierbij hecht hij waarde aan een open cultuur, eigenheid en humor.