HOME

Marcel Blauwendraat is een succesvolle Nederlandse ondernemer die momenteel als franchiseondernemer eigenaar is van meerdere McDonalds restaurants in het hart van Amsterdam.

Marcel Blauwendraat

Marcel Blauwendraat

Over Marcel Blauwendraat

Doordat hij eigenaar is, is er niet één specifieke taak waar hij zich mee bezig houdt maar moet hij natuurlijk bij al het reilen en zeilen een oogje in het zeil houden.

Loopbaan

Oorspronkelijk volgde Marcel Blauwendraat de slagersvakopleiding en had zelfs korte tijd zijn eigen slagerij, namelijk Keurslagerij Marcel Blauwendraat. Toch besloot hij hiermee te stoppen en zich toe te gaan leggen op de oprichting van zijn eigen McDonalds restaurants. Het begon in 2005 toen Marcel Blauwendraat aan de gang ging met twee McDonalds filialen in Amsterdam. Deze verkocht hij uiteindelijk en ging toen verder met vijf filialen in het centrum van Amsterdam, inmiddels staat de teller zelfs op elf filialen.

Met deze elf restaurants heeft Marcel Blauwendraat ruim 800 werknemers onder zich binnen zijn restaurants. Hij vindt het contact met zijn werknemers ontzettend belangrijk en geeft iedereen dan ook de kans om verder door te groeien binnen zijn restaurants. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat de restaurants van Marcel tot Beste Leerbedrijf zijn uitgeroepen. Volgens Marcel Blauwendraat brengt vooral hard werken en je droom achterna gaan je verder in wat je wil bereiken. Marcel Blauwendraat runt de McDonalds filialen via zijn eigen bedrijven MacMarMarBV en MacBlauw. De gedrevenheid van Marcel Blauwendraat is niet onbeloond gebleven. Hij is zowel Franchisenemer van het Jaar geworden, als één van de trotse eigenaren van de Fred L Turner Golden Arch Award. Dit is een prestigieuze onderscheiding voor de beste franchisenemers van McDonalds wereldwijd.

Inzet voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Met zijn Amsterdamse restaurants zet Marcel Blauwendraat zich bijzonder hard in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit doen zij door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren zoals golftoernooien en gala’s, of door mee te fietsen met wedstrijden zoals de Alpe d’Huzes en de Home Ride.

Persoonlijk

Marcel Blauwendraat werd geboren op 7 mei 1970 Bussum. Hij groeide op in Hoogland samen met zijn drie zussen en ging naar de basisschool de Berkenschool in Hoogland. Daarna ging hij naar de Andreas Mavo in Amersfoort. Nadat hij de middelbare school had afgerond besloot Marcel Blauwendraat een opleiding te gaan volgen aan de MBO Slagersvakschool in Utrecht. In zijn vrije tijd is Marcel Blauwendraat vooral erg graag samen met zijn gezin. Hij is inmiddels al meer dan tien jaar getrouwd en heeft in totaal 5 kinderen.