HOME

Rámon Verkoeijen is een ervaren radio-dj die al geruime tijd zijn stempel drukt op de Nederlandse radioscene, vooral bekend van zijn werk bij 3FM. Hij werkte jarenlang als sidekick bij verschillende radioprogramma’s en daarnaast heeft hij ook zijn eigen soloprogramma’s. Rámon Verkoeijen is tevens bekend van het radio- en televisieprogramma ‘De Klusjesmannen’.

Rámon Verkoeijen

Rámon Verkoeijen

Radio-dj

Rámon Verkoeijen liep stage bij YorinFM, maar dat was niet zijn eerste ervaring met de radio. Hij begon in 2002 als radio-dj bij het radiostation Omroep Venray, vervolgens ging hij bij Maasland Radio uit Nieuw Bergen aan de slag en daarna volgde Radio Decibel. Bij YorinFM hielp hij onder andere radio-dj Robert Jensen en Rob Stenders mee. Later kreeg hij een rol als sidekick ‘Rámon de stagiair’ bij het programma Timur Open Radio van Timur Perlin. Wanneer Timur Perlin gaat werken voor 3FM, verhuist Rámon Verkoeijen mee als sidekick voor het programma ‘Open Radio met Timur en Rámon’. Vanaf 2015 was hij elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen met deze zelfde collega tijdens het programma ‘Superrradio’. Eind 2016 zette hij dit programma voort met radio-dj Mark van der Molen, onder de naam ‘Mark+Rámon’.

Eigen radioprogramma

Ook heeft Rámon Verkoeijen een aantal eigen radioprogramma’s gemaakt. Drieënhalf jaar lang presenteerde hij elke woensdagnacht van 01.00 tot 04.00 uur zijn eigen programma ‘Rámon’ voor BNN op 3FM. Daarna krijgt hij een programma op de zaterdagavond genaamd ‘Hij presenteert zijn programma Rámon, met een streepje op de A’. Vanaf 2021 presenteerde hij ieder vrijdagavond van 22:00 tot 00:00 het programma ‘De Boem Boem Disco Show’ naar Belgisch format. Sinds het begin van 2023 heeft Rámon Verkoeijen zijn eigen soloprogramma op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 13.00 uur bij 3FM.

Televisie

Voor Serious Request van 3FM gaat Rámon Verkoeijen samen met zijn collega Sander Lantinga bij verschillende bedrijven werken om geld in te zamelen voor het goede doel van het glazen huis. Dit doen zij onder de titel ‘de Klusjesmannen’. Dit blijkt zo’n succes, dat er een televisieprogramma van wordt gemaakt. Elke zondag was ‘de Klusjesmannen’ te zien bij BNN op Nederland 3. Hier komt de uitspraak ‘Tik ‘m aan ouwe’ vandaan.

Podcast

Rámon Verkoeijen zit niet stil, want samen met televisiepresentator Jan Versteegh maakt hij ‘De beste smaak van Nederland’. De twee mannen praten uitgebreid over snacks met de nodige humor. En dit blijkbaar de aandacht te trekken, want fragmenten uit de podcast blijken viral te gaan op TikTok.