HOME

Mariska Jagt is interieurontwerpster, ondernemer en creatief directeur. Met haar eigen bedrijf, Yume Atelier, creëert ze ruimtes met een onmiskenbare verlichting en stijl die kenmerkend is voor Mariska. Bij Yume Atelier staat vakmanschap en intimiteit op de eerste plaats. Ze legt de focus op hoogwaardige producten en authentieke materialen. Dit is goed terug te zien in al haar projecten, waarbij ze high-end combineert met een service gericht op gastvrijheid.

Je dromen volgen

Afkomstig uit Groningen is Mariska Jagt altijd al gefascineerd geweest door de esthetiek van kunst en design. Haar academische parcours startte echter met een studie in Toerisme te Breda, waar haar interesse geleidelijk verschoven is naar psychologie. Deze weg leidde haar naar de Universiteit van Leiden en vervolgens de hotel-business ingegaan om hier meer ervaring op te doen.

Het samensmelten van diverse passies vormde de drijvende kracht achter Mariska Jagts streven naar haar ultieme doel: interieurontwerpster worden. Met een rijke ervaring uit verschillende branches en inzichten vergaard uit het alledaagse leven, nam ze de moedige beslissing om de gastvrijheidssector achter zich te laten. Ze besloot een nieuwe koers te varen om haar diepgewortelde droom te verwezenlijken. Na een vruchtbaar leerproces bij haar eerste project, Studio Mariska Jagt, heeft ze recentelijk een nieuwe start gemaakt door haar eigen Interieurontwerpstudio Yume Atelier op te richten.

Yume Atelier

Mariska Jagt is haar loopbaan gestart als Marketing & Sales representatieve, waarna ze zich heeft ontwikkeld tot manager. Haar ondernemersgeest leidde haar vervolgens naar de oprichting van Studio Mariska Jagt in 2010 en daarna ook Yume Atelier in 2013. Het Japanse woord ‘Yume’, wat ‘droom’ betekent, weerspiegelt treffend de kernvisie van Mariska Jagt en haar onderneming. “Het belichaamt de toewijding om dromen te verwezenlijken en om te zetten in een unieke realiteit,” aldus Mariska.

Als creatief brein en eigenaar van Yume Atelier, legt Mariska Jagt grote nadruk op het zorgvuldig luisteren naar haar cliënten. Zo kan ze een ongeëvenaarde service bieden en werkelijk een omgeving creëren waarin haar klanten zich thuis voelen. Van het kleurenpalet tot aan de textuur en het narratief dat een ruimte vertelt. Met een indrukwekkend portfolio van vooraanstaande samenwerkingspartners zoals Maretti Lighting, Borek Outdoor, Franky Amsterdam en talloze anderen, staat Mariska er niet alleen voor. Haar uitgebreide ervaring in het vakgebied stelt haar in staat om een creatieve en klantgerichte dienstverlening te bieden.

Social media & Podcasts

Naast haar drukke professionele verplichtingen, beheert Mariska tevens diverse sociale mediakanalen. Zo neemt zij regelmatig deel aan meerdere podcastopnames. Onder andere is zij te beluisteren op haar eigen podcast “OPJAGT“, waar zij spreekt over haar ervaring als interieurontwerper en het DNA van haar eigen interieurstudio, Yume Atelier. Bovendien is Mariska Jagt te vinden in verschillende online publicaties zoals Hoog Design, Financieel Dagblad, Masters Expo en nog veel meer. In deze publicaties wordt uitgebreid ingegaan op het vak van interieurontwerpen en bieden ze een kijkje in het leven van Mariska.

Persoonlijke inspiratie

Als persoonlijke inspiratie zoekt Mariska Jagt voldoening uit alledaagse dingen. Of het nu gaat om ontspannende wandelingen in de natuur, het beoefenen van haar favoriete sport, het verkennen van nieuwe bestemmingen tijdens reizen, of het bereiden van culinaire gerechten voor haar gezin, Mariska benadert deze momenten met gepassioneerde gratie. Ze geniet volop van elk van deze activiteiten en doet dit met een bewonderenswaardige toewijding. Bovendien hecht zij grote waarde aan haar tijd met dierbaren, waarbij ze geniet van kostbare momenten van ontspanning en verbondenheid met haar echtgenoot en drie kinderen. Daarnaast koestert ze ook de tijd die ze doorbrengt met familie en vrienden.