HOME

Yvonne Zagers, een gerespecteerde professional binnen de Nederlandse zorgsector, heeft haar roots in een dorp buiten Groningen liggen. Na haar aanvankelijke carrière in het onderwijs, waar ze haar HAVO afrondde aan het Nienoord College keerde ze terug naar de stad en voltooide ze de lerarenopleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Als ouder van twee kinderen, waarvan haar oudste dochter op kamers in Groningen verblijft en haar jongste zoon deels bij haar woont, combineert Yvonne Zagers haar toewijding als leidinggevende met haar gezinsleven. Haar energie haalt ze uit het mede bepalen van de strategische richting van organisaties. Haar diepgewortelde passie en ambitie voor haar vak blijken uit haar voortdurende streven naar groei en ontwikkeling, zoals blijkt uit haar deelname aan diverse trainingen en programma’s. Als manager weet ze haar teams vanuit een heldere visie te inspireren en te ontwikkelen.

Yvonne Zagers

Yvonne Zagers

Werkervaring

Yvonne Zagers’ professionele reis begon in 1992 in het basisonderwijs, waar ze als invalleerkracht begon. Haar carrière nam al snel een andere wending toen ze de overstap maakte naar de uitzendsector. Hier bekleedde ze verschillende functies, variërend van Intercedent tot leidinggevende, met als hoogtepunt haar rol als districtsmanager voor Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe). Tussen 1995 en 2005 legde ze hiermee een stevig fundament voor haar verdere loopbaan.

In 2005 vond Yvonne een nieuwe uitdaging bij een grote kinderopvangorganisatie in Groningen, waar ze tot 2015 als unitmanager werkzaam was. Hier stuurde ze locatie managers aan en was ze verantwoordelijk voor diverse aspecten van de bedrijfsvoering, waaronder het opvangproces, kwaliteit, communicatie, en financiën. Haar betrokkenheid bij veranderingsprocessen en haar nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen, gemeenten en de GGD bleven niet onopgemerkt.

Sinds 2015 heeft Yvonne Zagers haar expertise ingezet in de zorgsector, waar ze bij de ambulancedienst begon als teammanager. Na aanvankelijk te hebben gediend als teammanager, heeft zij binnen één jaar een transitie doorgemaakt naar de rol van Manager Zorg en Bedrijfsvoering. In deze hoedanigheid was zij belast met de aansturing van het ambulanceproces. Deze progressie getuigt van haar vermogen om snel in te spelen op veranderende omstandigheden en haar capaciteit om effectief te functioneren in een veeleisende en dynamische werkomgeving.

Toekomstplannen

Met haar oog op de toekomst streeft Yvonne Zagers naar een rol waarin ze (mede)verantwoordelijk is voor het beleid en de koers van een organisatie. Ze is bedreven in het initiëren van samenwerkingen en netwerkontwikkeling met externe partijen, zowel binnen als buiten de zorgsector. Voor Yvonne betekent werkgeluk het samenwerken met diverse professionals om een waardevolle bijdrage te leveren aan anderen, met als ultiem doel het bevorderen van het welzijn van de samenleving. Hoewel zij een aanzienlijke periode heeft doorgebracht in de zorgsector, staat zij tevens open voor nieuwe uitdagingen binnen andere domeinen.

Nevenactiviteiten en inspiratie

In haar vrije tijd vindt Yvonne Zagers ontspanning bij de tennisclub in Groningen, waar ze af en toe deelneemt aan competitiewedstrijden. Eveneens geniet zij van verfijnde culinaire ervaringen, zowel in de intimiteit van haar eigen huis als in het gezelschap van vrienden. Haar enthousiasme voor reizen manifesteert zich door middel van frequente korte vakanties, variërend van stedelijke verkenningen tot ski-avonturen. Als betrokken ouder is ze regelmatig langs de zijlijn te vinden bij de sportevenementen van haar kinderen. Yvonne Zagers koestert haar betekenisvolle werk en ambieert een toekomst waarin ze haar krachten kan blijven inzetten, zowel intern als extern, om positieve veranderingen teweeg te brengen.