HOME

Marjolein Willemsen begon haar onderwijscarrière op latere leeftijd als lerares Nederlands, vanuit deze functie kwam ze in een managementfunctie in het onderwijs terecht. Op dit moment vervult ze de rol van voorzitter van het College van Bestuur van stichting BLICK op Onderwijs.

Marjolein Willemsen

Marjolein Willemsen

Loopbaan

Na de middelbare school had Marjolein Willemsen nog geen idee welke richting ze op wilde. Ze koos er dan ook voor om een interne opleiding bij Philips te doen en daar aan het werk te gaan. In 1987 kwam haar eerste kind ter wereld, een dochter. Ze stopte met werken mede vanwege vertrek naar het buitenland. Vier jaar later, in 1991, werd haar zoon geboren. Naast het moederschap, gaf ze thuis pianoles en was dirigent bij een aantal koren.

Studeren

In 2001 besloot Marjolein Willemsen Nederlands te gaan studeren. Nederlands vond ze vroeger al een leuk vak en door het geven van pianoles en het dirigeren van de koren, was haar interesse voor het onderwijs gewekt. Tijdens haar studie liep ze stage in het voortgezet onderwijs en dat beviel haar heel goed. Na haar studie Nederlands was het dan ook de bedoeling om haar muziekactiviteiten te combineren met het geven van Nederlandse les. Maar Marjolein Willemsen kreeg een ernstig ongeluk waardoor ze gedeeltelijk doof is geworden. Haar muziekactiviteiten kwamen op een lager pitje te staan en ze is zich daarom gaan focussen op het onderwijs.

Voorzitter

Na een paar jaar lesgeven belandde ze in een managementfunctie in het onderwijs. Marjolein Willemsen is voorzitter College van Bestuur van de stichting BLICK op Onderwijs. BLICK staat voor Boeiend leren in Capelle en Krimpen. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ontwikkelen van beleid voor de scholen voor primair – en voortgezet onderwijs. Verder behartigt ze zowel de interne als de externe belangen van de stichting, dus Marjolein Willemsen heeft veel contacten met verschillende brancheorganisaties, PO-raden, VO-raden en gemeentes. Ze houdt altijd het doel voor ogen waarin het gaat om het geven van onderwijs van ieder niveau, aan alle leerlingen, in alle leeftijdscategorieën. Dit vindt ze tegelijkertijd ook het mooiste aan de functie. Marjolein Willemsen ziet onderwijs als een mooi middel om zicht op jezelf te krijgen en zo je ontwikkeling vorm te geven.

Privé

Naast haar fulltime job als voorzitter van College van Bestuur zit ze ook nog in een toezichthoudende functie van een samenwerkingsverband voor het primair onderwijs. Daarnaast is ze politiek actief. In haar vrije tijd is ze graag buiten, ze speelt nog steeds graag piano en zingt. Koken is haar grootste hobby.