HOME

Michel Bezuijen is Burgemeester van de gemeente Rijswijk. Hij is te omschrijven als een toegankelijke en laagdrempelige man die graag in contact staat met mensen.

Deze eigenschappen komen hem goed van pas in zijn rol als burgemeester. Daarnaast is hij actief als vicevoorzitter van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Michel Bezuijen

Michel Bezuijen

Studie en werkervaring

Na de middelbare school ging Michel Bezuijen Bestuurskunde studeren aan de Universiteit van Leiden. Zijn ambitie was om sportjournalist te worden, maar uiteindelijk pakt zijn carrière anders uit dan gedacht. In 1992 begint Michel Bezuijen aan een baan als onderzoeker en adviseur voor het COT (Crisis Onderzoek Team). In deze functie heeft hij meegewerkt aan verschillende onderzoeken naar crisis- en openbare orde-incidenten. In 2001 werd Michel Bezuijen hoofd Operationeel Team van de gemeente Amsterdam, hier was hij verantwoordelijk voor de voorbereiding van grootschalige politieoptreden. In 2003 werd Michel Bezuijen wethouder van de Gemeente Haarlemmermeer. Hij is hier tien jaar wethouder geweest en heeft verschillende projecten succesvol kunnen afronden. Een daarvan is de omlegging van de Rijksweg A9 waarbij hij in staat is geweest veel partijen op één lijn te brengen.

Burgemeester van Rijswijk

De verschillende werkomgevingen en de ervaring die Michel Bezuijen heeft kunnen opdoen, hebben hem kennis en vaardigheden gebracht die hij uitstekend kan inzetten in zijn huidige functie als burgemeester. Hierdoor kan hij situaties beter inschatten en (pro-actief) handelen. Het meest interessante aan zijn huidige functie vindt Michel Bezuijen de contacten met mensen. De gesprekken geven hem veel voldoening. Zijn kracht ligt ook in de toegankelijkheid en laagdrempeligheid.

Nevenactiviteiten

Michel Bezuijen is op dit moment actief als vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Ook is hij gevraagd om zitting te nemen in de maatschappelijke adviesraad voor de opleiding Criminologie van de Universiteit Leiden. Hiermee probeert hij zich maatschappelijk in te zetten en zijn blik te verbreden.

Persoonlijk

Michel Bezuijen wordt geboren op 24 juni 1966 in Amsterdam. Op dit moment woont hij in Rijswijk. De passie van Michel Bezuijen ligt bij sport. Hij is een fervent liefhebber van alle sport, zowel actief als passief. Hierdoor heeft hij zijn bestuurlijke vaardigheden kunnen combineren met zijn passie voor de sport. Zelf sport hij ook graag, zoals voetballen, hardlopen en fietsen.