Miranda Cok

Miranda Cok is eigenaar en CEO van Summa N.V., gevestigd in Antwerpen.

Miranda Cok
Miranda Cok

Over Miranda Cok

Miranda Cok is geboren op 19 maart 1969 in Kruiningen. Haar jeugd heeft ze doorgebracht in Zeeuws Vlaanderen. De middelbare school van Miranda ligt in Oostburg. Na de middelbare school te hebben afgerond, startte Miranda met studeren aan de Katholieke Universiteit in Tilburg. Daar volgde Cok de studie Bedrijfseconomie. Tijdens deze studie specialiseerde Miranda zich in de richting Financiering. Gedurende haar studie ontmoette ze haar echtgenoot Karel van de Klok. Met Karel kreeg ze een dochter en een zoon. De carrière van Miranda begon bij Summa, waar ze door veel uiteenlopende taken een brede opleiding heeft genoten. Sinds 2002 heeft Miranda de dagelijkse leiding van Summa.

Over Summa

Summa is gespecialiseerd in het begeleiden van en investeren in vastgoedprojecten. Summa beheert een omvangrijke vastgoedportefeuille. Naast het beheren van bestaande gebouwen, worden er nieuwe projecten gerealiseerd door de vastgoedbeheerder. De gebouwen zijn voornamelijk gelegen in België en Nederland. Summa investeert in winkelpanden, bedrijfspanden, kantoren, woningen en verschillende andere kansrijke projecten.
De visie van Summa is gericht op de lange termijn, dat houdt in dat het vastgoed niet wordt aangekocht of ontwikkeld om op korte termijn weer af te stoten. Naast de strategische aankoop van panden is Summa zelfstandig in staat om projecten te ontwikkelen en op te zetten. Daarbij gaat het om zowel nieuwe als bestaande panden. Na het afronden van een project blijft Summa nauw betrokken bij het onderhoud aan de panden. In de afgelopen jaren heeft de vastgoedbeheerder geïnvesteerd in verschillende projecten, waaronder het Centro Ovale Polaris, Sea’Rena en de Zorgrobot Zora. Ook ondersteunt Summa de Koninklijke Zorgvilla.

Projecten en participaties van Summa

Summa heeft een aandeel van 50% in de TowerGroup. Tot de TowerGroup behoort de projectontwikkelaar Kreator Dom Development, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende vastgoedprojecten in Polen. Daarnaast is Summa voor 45% eigenaar van de jachthaven Port Napoleon, gelegen in het Rhône gebied in het zuiden van Frankrijk. Summa participeert tenslotte voor 50% in het Ontwikkelfonds. Tenslotte heeft Summa tevens geparticipeerd in verschillende hotels, zoals het Hampshire Hotel Churchill Terneuzen en het Hampshire Hotel City Terneuzen. De hotels worden geëxploiteerd door de Hampshire Groep.

Een van de projecten waarin Summa heeft geïnvesteerd, is het winkelcentrum Centro Ovale Polaris te Chiasso. Dit winkelcentrum is in 2011 geopend en ligt vlakbij de Zwitsers-Italiaanse grens. Ook in Nederland heeft Summa een financiële bijdrage geleverd aan een winkelcentrum. Het Shoppingcenter Sea’Rena is gevestigd aan de Northlaan in Oostende en stond een tijd leeg. Om die reden was het Shoppingcenter op zoek naar een investeerder. Summa zag kans dit Shoppingcenter nieuw leven in te blazen en heeft er inmiddels al meer dan 1 miljoen euro in geïnvesteerd. Door de investering is het gehele winkelcentrum gerenoveerd en staat er nu slechts 30% leeg van de totale oppervlakte. Het totale complex omvat meer dan 16.000 vierkante meter.
Ook QBMT, bekend van de ontwikkeling van de Zorgrobot Zora, wordt financieel ondersteund door Summa. Summa heeft al €2,2 miljoen geïnvesteerd in deze eerste menselijke robot voor de zorg. Dit bedrag is tevens gebruikt voor de (verdere) ontwikkeling en uitbreiding van de robotfamilie door QBMT. De robotfamilie zal een bijdrage kunnen leveren aan gemeentelijke werkzaamheden, werkzaamheden in hotels en mee kunnen helpen aan de zorg voor thuiswonende ouderen. Ook is een gedeelte van de investering gebruikt door QBMT voor het opzetten van een kenniscentrum, waar 24 robots worden geassembleerd en geprogrammeerd. Bezoekers van het kenniscentrum kunnen op deze manier kennis maken met de robots en de robotwereld ontdekken.

Summa probeert maatschappelijke ondersteuning te bieden waar dit mogelijk is. Summa ondersteunt verschillende goede doelen, waaronder de Koninklijke Zorgvilla, die speciaal is opgezet voor de verdere behandeling van kankerpatiënten. Deze villa is gelegen in Oostende. Het idee achter de Zorgvilla is dat patiënten na behandeld te zijn in het ziekenhuis, op een rustgevende manier, met uitzicht op zee, verder kunnen worden behandeld. Er worden revalidatieprogramma’s aangeboden en tevens zijn er verschillende well-being activiteiten, waardoor het herstel van de patiënten wordt bevorderd.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht