HOME

Nick Schilder vormt samen met Simon Keizer het duo Nick & Simon. Het duo is regelmatig te zien bij The Voice of Holland en The Voice Kids.

Nick Keizer

Nick Schilder

Nick Schilder is een bekende Nederlandse zanger. Hij werd geboren in Volendam op 6 november 1983 als Nicolaas Maria (Nick) Schilder. Nick komt uit een muzikaal familie en werd al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Toen hij acht jaar werd, ging hij gitaarspelen. In 2001 werd Nick getroffen door de café brand in Volendam. Hij liep een verbrande hand op en een longbeschadiging, waardoor hij enkele weken in het ziekenhuis moest verblijven. Na dit voorval heeft Nick Schilder meegedaan aan het talentprogramma Idols 2. Hij behaalde de elfde plek.

Samen met Simon Keizer vormt Nick Schilder het duo Nick & Simon. Nick & Simon hebben elkaar ontmoet op de basisschool. Ze begonnen al snel met zingen. Jan Smit is goed bevriend met het duo. Nick Schilder en Simon Keizer kregen een doorbraak door de reallife soap van een goede vriend van het duo, Jan Smit. Na de soap brak het duo door met de single ‘Steeds weer’, waarop ‘De Soldaat’ volgde. Het eerste album van Nick & Simon stond in de top 10 van de Album Top 100. Inmiddels heeft het album de platina status verkregen.

De producer waar het duo mee werkt is Gordon Groothedde. Deze producer werkt ook samen met de band de 3js.

Een jaar na het begin van het duo wonnen zij al diverse prijzen. In januari 2007 was dat de Zilveren Harp. De single ‘Kijk omhoog’ kwam, net als de andere twee singles, in de top 10 notering van de Single Top 100. In hetzelfde jaar startte Nick Schilder en Simon Keizer aan hun tv-debuut. Zo waren ze te zien in het programma ‘Jan Smit, de zomer voorbij’, samen met Jan Smit en de 3js. Daarnaast werd in 2007 het tweede album uitgebracht, ‘Vandaag’ genaamd. Ook dit album verkreeg de platina status. Ook ontving het duo een TMF Borsato Award en een Rembrandt voor het album ‘Vandaag’. In 2008 en 2009 stond hun single ‘Rosanne’ maar liefst 55 weken in de Single Top 100. In 2009 ontving het duo de SENA-Mediatools Award. In 2010 breken Nick Schilder en Simon Keizer door in België. Een jaar later werd het duo samen met Acda & de Munnik en spelen zij verschillende rollen in reclamespotjes. In 2012 wordt het duo coach bij het kindertalentenjachtprogramma ‘The Voice Kids’.Ook zijn zij te zien bij het programma ‘Nick tegen Simon’. Een jaar later wordt het nummer ‘Julia’ uitgebracht, dat een wereldrecord heeft gehaald. Nick & Simon schrijven het nummer in 24 uur, waardoor ze zijn opgenomen in het Guiness Book of Records. Het nummer komt direct binnen in de Nederlandse top 40 op nummer 1. In 2015 is het duo te zien in het programma ‘Lekker Nederlands’.