HOME

Nicole Kien is bijna vijfentwintig jaar actief in de advocatuur. Ze voert met liefde haar werk uit en gaat dagelijks met plezier naar haar werk. Ze is oprichter en eigenaar van LS&H Lawyers, een boutique-advocatenkantoor in Rotterdam dat een grote groep cliënten met specifieke vraagstukken in de Life Sciences & Health-sector bedient.

Nicole Kien

Nicole Kien

eugd

In 1970 werd Nicole Kien geboren in Rotterdam. Ze groeide op in Barendrecht en Rotterdam en ging in Rotterdam naar de basisschool en middelbare school. Als tiener heeft zij verschillende bijbaantjes gehad, onder andere bij havenbedrijven en een reisbureau. Haar hobby’s bestonden uit pianospelen, lezen en sporten en ze houdt enorm van dieren. Ook bracht Nicole Kien veel tijd door in de muziekinstrumentenzaak waar haar ouders eigenaar van waren. Ze is mede hierdoor erg muzikaal geworden en kan een aantal muziekinstrumenten bespelen.

Studie

Na de middelbare school is Nicole Kien Rechten en Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden gaan studeren. Tijdens deze studentenperiode woonde Nicole in Rotterdam. Haar ambitie was om een goeie advocaat te worden en die droom heeft ze kunnen realiseren. Het meest interessante dat ze heeft geleerd is het bouwen van een denkbeeldige kapstok waar alle kennis en ervaring aan kan worden opgehangen, zodat de kennis is opgeslagen op een logische plek en dus altijd paraat is.

Advocaat

Nicole Kien deed als advocaat ervaring op bij grote advocatenkantoren, zoals Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn, Trenite van Doorne (inmiddels Van Doorne) en ze was advocaat en directiesecretaris bij DPA Holding NV. Ze was toen medeverantwoordelijk voor het opzetten van internationale dochterbedrijven in Europa. Ze heeft nu profijt van de ervaring en de kennis die ze heeft opgedaan tijdens die periode. Ze heeft mede hierdoor een succesvol advocatenkantoor opgezet met een trouwe klantenkring.

LS&H Lawyers

Op dit moment is Nicole Kien advocaat en eigenaar van advocatenkantoor LS&H Lawyers, dat zich heeft gespecialiseerd in de Life Sciences & Health-sector. LS&H Lawyers, een zogeheten boutique-advocatenkantoor biedt een ultieme vorm van specialisatie in een bepaalde markt, in dit geval dus Life Sciences & Health. Tot haar cliënten behoren zowel multinationals als MKB-ondernemingen en andersoortige organisaties zoals grote en kleine zorginstellingen, laboratoria, samenwerkingsverbanden van medisch specialisten, fabrikanten van geneesmiddelen en hulpmiddelen alsook leveranciers van e-healthoplossingen en vele andere partijen. LS&H Lawyers heeft een aantal superspecialismen, waaronder in privacy in de zorg, het op de markt brengen, dan wel financierbaar maken van zorginnovaties en samenwerkingsvraagstukken waartoe marktordening, mededinging en onderhandelingen (al dan niet over zorg behoren).

Persoonlijk

Op dit moment woont Nicole Kien nog steeds in Rotterdam. Haar liefde voor dieren uit zich in het houden van twee paarden die ze elke dag verzorgt en traint. Daarnaast leest ze veel, luistert ze graag muziek en sport ze vaak. Daarnaast gaat ze graag op reis naar het Verenigd Koninkrijk, waar de Engelse humor en gezelligheid, de mooie natuur en de prachtige historische locaties haar aantrekken.