Bertho Kleinsman

Bertho Kleinsman heeft in 1992 samen met zijn broer Richard Kleinsman het bedrijf Kleinsman / Varzideh Dental Center opgericht in Bocholt, in Duitsland.

Eigenaren Kleinsman
Pand Kleinsman

De kliniek bestaat inmiddels vijfentwintig jaar en is uitgegroeid tot een succes. Mensen komen van ver, vanuit Nederland en Duitsland, maar ook vanuit andere landen om de kliniek te bezoeken. Bertho Kleinsman weet een tandartsenpraktijk neer te zetten waarmee hij zich onderscheidt van de ‘standaard’ tandarts. Bij Kleinsman / Varzideh Dental Center ligt de focus naast hoogwaardige en esthetische gebitsverzorging ook op service en persoonlijke aandacht.

Studeren

Na de middelbare school had Bertho Kleinsman geen idee wat hij later wilde gaan doen, dus een studiekeuze maken was lastig. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om tandheelkunde aan de Universiteit van Utrecht te gaan studeren, en dat bleek een goede keuze te zijn geweest; de combinatie van theorie en praktijk sprak hem wel aan.

Loopbaan

Na zijn studie Tandheelkunde verhuisde Bertho Kleinsman naar Düsseldorf om daar ervaring op te doen. In datzelfde jaar studeerde Richard Kleinsman ook af en vertrok ook naar Düsseldorf. Op dat moment werkten ze nog niet samen, maar na de nodige werkervaring te hebben opgedaan, besloten ze om gezamenlijk een tandheelkundig centrum te starten.

Kleinsman / Varzideh Dental Center

In 1992 openden ze hun eigen tandartspraktijk: Kleinsman/Kleinsman Zahnärzte. In de loop der jaren werd de tandartspraktijk uitgebreid tot een tandheelkundige kliniek met een tandheelkundig laboratorium, mondhygiënisch centrum en esthetische chirurgie. Tussentijds kwam er ook een partner bij, waardoor de kliniek zijn naam veranderde in Kleinsman / Varzideh Dental Center. Bertho Kleinsman en zijn broer hebben de taken goed verdeeld. Richard Kleinsman zorgt voor de drijvende kracht en de motivatie, Bertho Kleinsman is verantwoordelijk voor de innovaties, zoals nieuwe technieken, nieuwe apparaten en de computertechnieken. De derde eigenaar is voornamelijk verantwoordelijk voor het personeel. Op het gebied van tandheelkundig werk doen ze nagenoeg hetzelfde.

Privé

Bertho Kleinsman is geboren in een gezin met twee broers. Helaas is zijn vader vroeg overleden; dat heeft erg veel impact gehad. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat Bertho Kleinsman de keuze heeft gemaakt om naast hard te werken, ook goed te genieten van het leven. Op dit moment woont Bertho Kleinsman in Bocholt. Hij heeft een zoon en dochter. Zijn dochter studeert Film in Keulen en zijn zoon zit nog op de middelbare school, maar heeft de ambitie om ook tandheelkunde te gaan studeren. Met een goede planning houdt Bertho Kleinsman vrije tijd over, dus dan gaat hij graag golfen met zijn zoon of met vrienden of hij brengt zijn vrije dagen door in zijn vakantiehuisje op Mallorca.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht