HOME

Richard Kleinsman is tandarts en heeft samen met zijn broer Bertho Kleinsman, ook tandarts, de kliniek Kleinsman / Varzideh Dental Center in Bocholt, in Duitsland opgezet.

In de kliniek worden zowel eenvoudige als de meest complexe behandelingen uitgevoerd, maar altijd staat persoonlijke aandacht voorop. Dit uit zich in bijvoorbeeld het aanbieden van een kop koffie, maar de kliniek biedt ook een parkservice voor de auto, regelt een hotelovernachting indien gewenst en het is zelfs mogelijk om er eten te bestellen. Ook krijgen patiënten het mobiele nummer van Richard Kleinsman, zo kunnen ze altijd bellen, mocht er wat zijn, zelfs in de avonden en in het weekend.

Bertho Kleinsman

Bertho Kleinsman

Studies

Na de middelbare school weet Richard Kleinsman niet welke studie hij moet kiezen. Hij begint met een studie Landmeetkunde, maar toen dat niks voor hem bleek te zijn, startte hij met een studie Fysiotherapie. Ook dat was geen succes. Uiteindelijk is hij tandheelkunde gaan studeren aan de universiteit. Deze studie leek hem altijd al leuk, maar aanvankelijk dacht hij dat deze opleiding te hoog gegrepen was, omdat hij niet uit een familie komt waar studeren vanzelfsprekend was. De vrijheid van de universiteit sprak hem erg aan en uiteindelijk haalde hij met veel plezier en discipline zijn diploma in 1987.

Werkervaring

De belangrijkste werkervaring doet Richard Kleinsman op in een privékliniek in Düsseldorf. In 1988 begint hij hier met werken. Na vier jaar hier gewerkt te hebben, beginnen Richard en Bertho Kleinsman met het opstarten van hun eigen praktijk. Richard Kleinsman blijft eerst nog in Düsseldorf werken, maar na het eerste jaar gaat het zo goed met hun praktijk, dat hij hier stopt en zich volledig richt op hun eigen praktijk.

Toekomstvisie Kleinsman / Varzideh Dental Center

De kliniek probeert zich meer te richten op scholing. Tandartsen en tandtechnici worden geleerd hoe Kleinsman / Varzideh Dental Center werkt; ze willen hun eigen concept overbrengen op anderen. De tandartsen en tandtechnici worden onder meer opgeleid hoe om te gaan met patiënten en hoe een intakegesprek gevoerd moet worden. Ook wordt de bedrijfsvoering toegelicht, hoe bijvoorbeeld de marketing en het personeelsmanagement worden aangepakt.

Toekomstvisie Richard Kleinsman

Richard Kleinsman vindt het nog steeds fantastisch om mooi werk aan patiënten af te leveren, maar over vijf jaar zou hij ook graag een Italiaans koffietentje in Amsterdam willen openen. Hij vindt het werk dat hij nu doet soms best zwaar omdat patiënten steeds mondiger worden. Het altijd correct, vriendelijk en rustig blijven en tegelijkertijd de beste behandeling geven, omschrijft Richard Kleinsman ook wel als topsport. Maar hij doet het met liefde, daarom zou een combinatie van het opstarten van een eigen koffietent en het werken in de kliniek voor hem ideaal zijn.

Persoonlijk

Richard Kleinsman woont in Bocholt samen met zijn vrouw met wie hij vijfentwintig jaar getrouwd is. Samen hebben ze drie kinderen die in Amsterdam studeren. Alle drie hebben ze meegelopen in de kliniek van hun vader, maar tandheelkunde bleek niks voor hen te zijn. In de vakanties gaat Richard Kleinsman graag naar Frankrijk, waar hij een vakantiewoning heeft. Hij is een echte Bourgondiër; hij houdt van lekker eten, een goed glas wijn erbij, het liefst in gezelschap van vrienden en familie. Na werk gaat Richard Kleinsman graag nog even sporten, zoals fitnessen, hardlopen, fietsen en roeien.