HOME

Olcay Gulsen is geboren op 20 juli 1980 te Waalwijk. Ze is bekend als modeontwerpster en eigenaresse van het kledingmerk Supertrash.

Olcay is van Koerdisch-Armeense afkomst en is opgegroeid in Waalwijk. Op de middelbare school heeft ze mavo, havo en vwo gevolgd. Ze begon als stewardess, maar heeft dit slechts een paar maanden vol gehouden. Na deze periode heeft Olcay de studie Personeel en Arbeid gevolgd in ’s-Hertogenbosch, waarna ze een werving- en selectiebureau voor de modebranche is gestart in Amsterdam. Op die manier kwam ze snel in aanraking met de grote modebedrijven en besefte ze dat deze bedrijven steken lieten liggen. Hierdoor startte ze in 2002 haar eigen importbedrijf 2Stepzahead in Amsterdam, waarmee ze diverse kleding importeerde uit Amerika. In 2004 ontmoette zij de eigenaresse Ave Riley van Supertrash, waarmee ze in 2006 een samenwerkingsverband aan ging. Sinds 2009 mag Olcay Gulsen zich eigenaresse van het merk Supertrash noemen. Supertrash is een merk dat zich richt op de ambitieuze en onafhankelijke vrouw. Olcay heeft de grote wens dat Supertrash een internationaal merk wordt, momenteel is het merk al te verkrijgen in 24 landen en heeft het een internationaal kantoor in New York.

Olcay Gulsen

Moeilijke jeugd

Olcay heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar vader lijdt aan schizofrenie en er waren veel problemen in het gezin met zes kinderen. Hierdoor werd Olcay echter juist ambitieuzer en gemotiveerder om haar eigen bedrijf op te zetten. Zij komt niet uit een gezin waar het opzetten van een eigen bedrijf vanzelfsprekend was en ook in haar omgeving kende zij geen echte ondernemers. Op het moment dat Olcay haar eigen bedrijf wilde starten, kreeg Olcay dan ook weinig steun van familie en vrienden. Toch startte ze haar onderneming, door haar liefde voor mode. En met groot succes; Olcay mag zich eigenaresse noemen van een miljoenenbedrijf.

Partner

Olcay is jaren samen geweest met de bekende voetballer Edgar Davids. Na enkele hoogte- en dieptepunten wordt de relatie tussen Edgar en Olcay verbroken in juni 2012. Daarna is ze samen geweest met Frans Ghazi, waarmee ze ook samen gewoond heeft. Olcay bekent dat zij last heeft van bindingsangst, waardoor ze snel op iemand uitgekeken is. Daarnaast ligt de focus van Olcay erg op haar carrière, waardoor het lastig zal zijn om met haar samen te zijn.

Slechte levensgewoonten

Olcay houdt er geen gezonde levensgewoonten op na. Zo is zij verslaafd aan het drinken van Red-Bull en het roken van sigaretten. Ook haalt zij regelmatig fastfood. Olcay komt aan van sporten en doet dit daarom ook niet. Door het ongezonde levenspatroon blijft zij wel in vorm, aldus Olcay. En als ze wel iets te veel is aangekomen, volgt zij een crashdieet van enkele dagen.

Televisie

Olcay is regelmatig te zien op televisie. In 2009 gaat Olcay een samenwerkingsverband aan met Philips om het gezicht te worden van een nieuwe campagne. Ook bij RTL Boulevard is Olcay regelmatig te zien als deskundige op het gebied van lifestyle. In 2013 mag Olcay op de Amerikaanse tv-zender FOX een eigen moderubriek gaan presenteren in het programma ‘The Daily Buzz’ en bespreekt zij de nieuwste trends. In hetzelfde jaar speelt zij samen met Dan Charity een rol in de Nederlandstalige film ‘Soof’. Ook was zij eenmalig te zien in het programma ‘The Ultimate Shopper’, waarin zij kandidaten moest beoordelen op hun gekozen outfits voor verschillende gelegenheden.

Prijzen

Olcay heeft verschillende prijzen gekozen. Zo werd zij in 2008 verkozen tot ‘Modeontwerper van het Jaar’ door het glossy-tijdschrift ‘Jackie’. In 2009 werd zij geselecteerd als een van de dertig meest succesvolle Nederlandse vrouwen door het zakenblad ‘Quote’. In 2010 ontvangt Olcay de ‘Amsterdam Business Award’.