HOME

Ole van der Straaten is eigenaar van Young President Coach, zijn eigen bedrijf waarmee hij jonge ondernemers coacht en adviseert in de kernpositie van het bedrijf. Tevens geeft hij trainingen aan bedrijven die betere resultaten willen.

Ole van der Straaten

Ole van der Straaten

Studie rechten

Omdat zijn ouders beide rechten hebben gestudeerd, was het vanzelfsprekend dat Ole van der Straaten ook rechten ging studeren. Op zijn achttiende startte hij met zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden. In het eerste jaar kwam hij er al achter dat rechten niks voor hem bleek te zijn, zijn interesse lag meer bij de commercie. Hij besloot toch de studie af te maken, want stoppen met een studie leek hem ook niet slim. Toen Ole van der Straaten zijn doctoraal had gehaald, is hij in 1979 in militaire dienst gegaan, waar hij reserveluitenant is geworden in ondervragingstechnieken.

Unilever

Na twee jaar in militaire dienst te zijn geweest, begon Ole van der Straaten in 1981 als trainee marketing bij Unilever. Hier heeft hij negentien jaar gewerkt in verschillende functies, food categories en culturen. In zijn laatste periode bij Unilever was Ole van der Straaten Senior Vice President Icecream Category, in deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de strategie van consumentenijs wereldwijd. Voor deze baan moest hij vaak reizen en leerde veel verschillende culturen kennen. Voordat hij Senior Vice President werd, was Ole van der Straaten Chairman van Unilever in Mexico. Hier zorgde hij ervoor dat de bedrijvenportefeuille werd aangevuld met gezonde bedrijven en dat minder winstgevende bedrijven verkocht werden. Voordat hij in Mexico zat, zat Ole van der Straaten op de Filipijnen als Chairman, waar hij voornamelijk operationeel werk uitvoerde. In zijn laatste functie bij Unilever, als Senior Vice President, kon hij zich steeds minder vinden. De functie was voornamelijk strategisch, terwijl Ole van der Straaten meer voldoening haalt uit een operationele functie. Omdat hij zich niet helemaal thuisvoelde binnen zijn werkzaamheden, besloot hij weg te gaan bij Unilever.

Carrière na Unilever

Ole van der Straaten kreeg het aanbod om CEO te worden bij Laurus, een samensmelting van meerdere supermarktformules. Hij werd aangenomen om de keten efficiënter en meer winstgevend te maken. Uiteindelijk vielen de resultaten van Ole van der Straaten tegen en werd hij na een jaar ontslagen. Hij bleek niet goed te zijn in deze functie, maar ondanks de slechte resultaten heeft Ole van der Straaten geen enkel moment spijt gehad van zijn keuze om weg te gaan bij Unilever. Hij ontdekte dat hij het leuk vindt om bezig te zijn met de kernpositie van een bedrijf: wat wordt er nou aan de klant verkocht. De marketing interesseert hem en daarin heeft hij een manier gevonden waarin hij zijn passie voor marketing en zijn ervaring kan toepassen. Met zijn eigen bedrijf Young President Coach adviseert, stimuleert en motiveert hij jonge ondernemers. Daarnaast geeft hij trainingen aan bedrijven.

Persoonlijk

Ole van der Straaten is geboren in Bloemendaal op 3 september 1955. Hij groeit op in Den Haag en gaat op zijn achttiende studeren in Leiden. Nu woont Ole van der Straaten in Domburg, in Zeeland en in Amsterdam. De weekenden brengt hij door in Zeeland en doordeweeks woont hij in Amsterdam. In zijn vrije tijd maakt hij graag lange strandwandelingen aan de kust van Zeeland of hij leest graag een boek. Ook gaat hij graag op reis naar de landen waar hij is geweest met Unilever.