HOME

Peter van der Slikke is ondernemer in het vermogensbeheer. Hij heeft twee vermogensbeheerpraktijken in Amsterdam en Huizen. Daarnaast is het hij auteur van twee boeken, waarin hij schrijft over de financiële wereld.

Peter van der Slikke

Peter van der Slikke

Carrière

Peter van der Slikke is zijn carrière begonnen als personeelsfunctionaris bij een productiebedrijf, daarna is hij gaan werken als personeelsfunctionaris bij de bank. Na acht jaar maakte hij de overstap van Hoofd Management Deveolopment naar directeur Particulieren en daarna maakte hij nog een aantal stappen tot onder andere rayon directeur Kredieten en vervolgens richtte hij zich op private banking.

Uiteindelijk veranderde de bancaire sector dusdanig dat Peter van der Slikke zich steeds minder kon vinden in de werkwijze van de bank. Mede daardoor maakte hij de overstap naar volledig zelfstandig ondernemerschap. Hij richt samen met zijn compagnon Patrick Bontje topcapital op, een vermogensbeheerpraktijk. Hier kan hij zijn eigen manier van werken bepalen en ervoor zorgen dat de klant op de eerste plaats wordt gezet. Transparant, Onafhankelijk en Persoonlijk (TOP) zaken doen maakt het bedrijf topcapital tot een succes. Aanbevelingen van andere klanten vertellen zich door en hebben er zelfs voor gezorgd dat ze drie keer een tijdelijke klantenstop moesten doorvoeren om de groei te kunnen bijbenen. De potentie is enorm en dit zorgde ervoor dat Peter van der Slikke samen met zijn compagnon een internetconcept bedachten: iBeleggen. Eigenlijk hetzelfde concept als topcapital, maar dan online. Het doel van iBeleggen is om beleggen toegankelijker te maken voor een brede groep mensen, niet alleen voor de mensen met veel geld maar juist ook voor de kleine belegger.

Opleiding

Peter van der Slikke heeft een brede opleiding. Zo is hij begonnen met een technische vooropleiding en is daarna geswitcht naar de opleiding tot Psychiatrisch Verpleegkundige. Uiteindelijk heeft Peter gekozen voor de HBO deeltijdopleiding Persoonsmanagement. Peter van der Slikke heeft deze opleiding naast zijn werk afgerond. Een aantal jaren daarna rondde hij ook een studie Bedrijfskunde af. Hij is tijdens zijn carrière bij de bank verder opgeleid in specifieke richtingen van de bank, zoals private banking.

Persoonlijk

Peter van der Slikke woont samen met zijn partner Fenna in Huizen. Hij is vader van drie dochters die allemaal woonachtig zijn in Amsterdam. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met actualiteiten en om op de hoogte te blijven, leest hij de krant en kijkt hij dagelijks het journaal. Daarnaast is Peter van der Slikke auteur van twee boeken: “Ontmaskerd” en “Slow Beleggen”. Hij is op dit moment bezig met zijn derde boek en schrijft daarnaast ook maandbrieven.