Ramon van Daalen

Ramon van Daalen is een televisieproducent en een bekende naam in het Nederlandse televisielandschap.

Ramon van Daalen

Hij heeft aan de wieg gestaan van zijn eigen productiemaatschappij, welke uiteindelijk is uitgegroeid tot één van de grootste binnen de Nederlandse grenzen.

Tevens investeert Ramon van Daalen in zowel vastgoed als in ondernemingen. Zijn passie ligt in het (helpen) opzetten van nieuwe bedrijven, deze tot een succes te brengen en ze vervolgens zelfstandig verder te laten gaan.

Loopbaan

Zijn passie in het ondernemerschap kwam al vroeg naar boven bij Ramon van Daalen. Toen hij achttien jaar oud was had hij een bedrijf waarmee hij badkamers via internet verkocht. Nadat hij per toeval de televisiewereld inrolde via een baantje bij de regionale televisie, begon hij met het produceren van televisieprogramma’s. Destijds was hij twintig jaar oud. De productiemaatschappij begon oorspronkelijk met ongeveer vier medewerkers. Uiteindelijk werd het bedrijf zo succesvol dat er inmiddels zelfs 150 medewerkers werkzaam zijn. De onderneming produceert meerdere programma’s voor de grote Nederlandse commerciële zenders. De focus van de productiemaatschappij legde Ramon van Daalen op ‘infotainment’. De programma’s binnen deze categorie draaien bijvoorbeeld om een bepaalde levensstijl, de laatste trends of nieuwe producten en diensten.

Doordat Ramon van Daalen zich als ondernemer onderscheidt van alle andere ondernemers binnen de televisiewereld en de nodige durf toont, won hij in 2012 de Piet Heyn Challenger Award.

Persoonlijk

Ramon van Daalen is opgegroeid in Numansdorp in Zuid-Holland. Na de middelbare school besloot hij naar Rotterdam te verhuizen. Al sinds zijn jeugd speelt Ramon van Daalen tennis. Vanwege zijn drukke schema heeft hij hier helaas tegenwoordig niet veel tijd meer voor. Tevens gaat Ramon van Daalen graag op reis in zijn vrije tijd, zo gaat hij onder andere graag naar bijvoorbeeld Los Angeles, Monaco, Saint Tropez, Londen en Ibiza.

Sinds 2016 staat Ramon van Daalen in de Top 100 Jonge Miljonairs van tijdschrift Quote.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht