HOME

Sheila de Vries is een bekende modeontwerpster uit Nederland. Haar ontwerpen kenmerken zich door hun vrouwelijke en sierlijke uitstraling.

Sheila de Vries

Sheila de Vries

Sheila de Vries: een Nederlands begrip

Sheila de Vries begon op professioneel niveau te ontwerpen in 1974 en zit dus inmiddels al ruim 40 jaar in het modevak. In 2011 werd ze tijdens één van haar modeshows verrast door de Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan, die haar een koninklijk lintje uitreikte. Volgens de burgemeester heeft Sheila de Vries ontzettend veel invloed gehad op de Nederlandse modecultuur.

Mode

Over de jaren heen heeft Sheila de Vries voornamelijk damesmode ontworpen. Haar stijl varieert van vrijetijdskleding, tot bruidsmode tot zakenkleding. Tevens heeft ze in het verleden bedrijfskleding ontworpen voor onder andere ziekenhuizen en hotels. In haar eigen salon; Studio Sheila de Vries, ontwerpt ze haar creaties op maat en naar wens van de klant. Beroemde klanten die Sheila de Vries heeft gekleed zijn onder andere bekende sterren zoals Barbara Sinatra en Jane Fonda. Bovenal is Sheila de Vries de vaste ontwerper van prinses Beatrix. Dit doet ze inmiddels al 15 jaar.

Televisie en boeken

Naast het ontwerpen van damesmode en het kleden van beroemdheden, is Sheila de Vries ook vaak op de nationale en internationale televisie verschenen. In Amerika presenteerde ze jarenlang haar eigen televisieprogramma op de televisiezender QVC. Dit programma duurde een uur en werd live uitgezonden. Elke aflevering trok meer dan 50 miljoen Amerikaanse kijkers. Tevens had Sheila de Vries een aantal jaar haar eigen item bij de 5-uurshow. Tijdens dit item, genaamd ‘ Wat trek je aan’, gaf ze bekende en onbekende Nederlanders handige mode tips. Later verscheen er van haar hand ook een boek waarin ze vele kledingtips gaf en meer vertelde over kledingetiquette.

Meubels

Sheila de Vries ontwerpt niet alleen kleding, maar ook meubels. Inmiddels heeft ze al voor de derde keer een collectie bij woonwinkel “Prominent”. Haar meubelcollectie bestaat voornamelijk grote relaxstoelen en banken met rustgevende kleuren en gemaakt van zachte materialen.

Privé

Sheila de Vries is geboren in Amsterdam op 24 april 1949. Ze groeide op in Amsterdam en woont er nu nog steeds. Ze is inmiddels al sinds 1975 gelukkig getrouwd en heeft één zoon (in 1976 geboren). Sheila de Vries wist al sinds haar tiende dat ze later modeontwerpster wilde worden. In haar vrije tijd is Sheila de Vries dan ook alsnog veel met mode bezig. Zo reist ze graag de wereld rond om nieuwe inspiratie op te doen. Haar favoriete bestemming hiervoor is Istanbul haar absolute nummer één.