HOME

Robert Gesink is een Nederlandse wielrenner. Hij is geboren op 31 mei 1986 in het Gelderse  Varsseveld.

Robert Gesink

Robert Gesink

Over Robert Gesink

Momenteel woont hij samen met zijn vriendin en twee kinderen in Aalten. Zijn interesse in het wielrennen werd aangewakkerd toen hij nog amper een tiener was nadat zijn vader, Dick Gesink, een mountainbike voor hem kocht. Op het erf van het huis van zijn ouders maakte Robert Gesink allerlei crossbaantjes en begon daarop te oefenen. Op zijn twaalfde werd hij lid van de jeugdvereniging van De Peddelaars, een wielervereniging in Aalten.

Professionele wielercarrière

Zijn enthousiasme voor het wielrennen bleef groeien bij De Peddelaars, en sinds 2004 neemt hij deel aan een breed scala van wielerrondes. Al van begin af aan valt Robert Gesink regelmatig in de prijzen en heeft al vele etappes op zijn naam staan.
Het jaar 2006 kan worden gezien als het startschot van de professionele wielercarrière van Robert Gesink. In dat jaar tekende hij bij het Rabobank Continental Team. Het wielerseizoen in 2008 was het seizoen waar Robert Gesink bewees dat hij bij de wereldtop hoorde, nadat hij glansrijke tijden reed bij rondes in binnen- en buitenland. Tijdens de Ronde van Spanje was hij één van de beste wielrenners in de tijdritten en bergop. In eind 2008 mocht Robert Gesink de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst nemen, een onderscheiding voor de beste Nederlandse professionele wielrenner. Ook in 2009 en in 2010 kreeg hij deze prijs uitgereikt voor zijn uitzonderlijke prestaties.
Tot aan 2012 maakte Robert Geesink onderdeel uit van de Rabobank-ploeg, maar in 2013 veranderde de naam naar Belkin Pro Cycling, omdat de Rabobank besloot te stoppen met haar sponsering vanwege de vele dopingschandalen. In 2015 stopte Belkin met de sponsering en namen Lotto en Jumbo de sponsering over. De naam werd veranderd in Team LottoNL-Jumbo. Anno 2016 maakt Robert Geesink hier nog steeds onderdeel van uit.

Hartritmestoornissen

In 2014 maakte Robert Gesink bekend dat hij al een aantal jaar aan hartritmestoornissen leed. Zijn hartritmestoornis had als resultaat dat de bloedtoevoer naar de spieren bemoeilijkt wordt, waardoor de benen sneller verzuren. Hierdoor moest Robert Gesink een aantal keer voor de finish afstappen, onder andere tijdens de Giro d’Italia van 2013 en de Ronde van Baskenland in 2014. Uiteindelijk heeft Robert Gesink een hartoperatie ondergaan in mei 2014. Het herstel ging voorspoediger dan verwacht en Robert Gesink reed in juni 2014 alweer zijn eerste wielerronde bij het NK in Ootmarsum.