HOME

Saskia Borgers is milieukundige. Ze is voornamelijk actief als interim-manager in de publieke sector. Haar manier van werken kenmerkt zich door haar positiviteit. Ze ziet overal kansen en mogelijkheden en weet mensen te motiveren. Ze is daarom ook een echte verbinder die het team motiveert om samen resultaten te boeken.

Saskia Borgers

Saskia Borgers

Studeren

Saskia Borgers deed een opleiding tot milieukundige. Destijds mocht je zes jaar studeren en omdat ze in vier jaar klaar is met haar studie in Deventer, kiest ze ervoor om nog een aantal vakken te volgen in Wageningen en Amsterdam. Voordat Saskia Borgers afstudeerde is ze voor haar onderzoek een jaar naar India vertrokken. Het onderzoek ging over vrouwen in zeer extreme en droge omstandigheden. De vraag was of de NGO, voor wie ze het onderzoek uitvoerde, een bijdrage zou kunnen leveren aan deze vrouwen door ze te groeperen, zodat ze samen sterk zijn en hun krachten konden bundelen om voorzieningen te ontwikkelen die hen laten overleven. Deze periode in India is voor Saskia Borgers bepalend geweest in de keuzes die ze tijdens haar loopbaan heeft gemaakt. Op haar zevenentwintigste studeerde ze af als milieusocioloog.

Loopbaan

Na haar afstuderen ondervond Saskia Borgers moeilijkheden bij het vinden van een baan. Uiteindelijk vond ze een positie bij een kleine NGO in Gouda als medewerker communicatie en advies voor Global Action Plan. Vervolgens kiest ze voor een carrière in de publieke sector en gaat na een jaar ervaring te hebben opgedaan in Gouda aan de slag bij de Gemeente Hoorn als medewerker Milieu communicatie voor de regio West-Friesland. Na twee jaar maakte ze de overstap naar de provincie Zuid-Holland, waar ze 5,5 jaar zat. In haar carrière hierna werkte ze onder meer bij de Gemeente Purmerend, het Ministerie van VROM, Gemeente Haarlem, Gemeente Amsterdam en de Omgevingsdienst Groningen, zowel op vaste als op interim-basis in eindverantwoordelijke functies als gemeentesecretaris en directeur generaal.

Huidige functie

Op dit moment is Saskia Borgers werkzaam bij Roel&Jasper. Ze begeleiden gemeenten en voeren evaluaties uit in boardrooms. Saskia Borgers richt zich persoonlijk op het selecteren van personeel voor zowel profit als non-profit organisaties. Haar bedrijf is voornamelijk actief op het gebied van training, advies voor vertrouwenscommissies, organisatieadvies, werving en selectie, en not-for-profit (semi-overheid). In haar huidige rol vindt ze het boeiend om diverse belangen samen te brengen en compromissen te sluiten.

In november 2023 werd Saskia Borgers voorgedragen als Dijkgraaf van het waterschap in de provincie Limburg. Naar verwachting zal ze in het eerste kwartaal van 2024 officieel benoemd worden via Koninklijk besluit.

Persoonlijk

Saskia Borgers wordt in 1969 geboren in Geleen, Zuid-Limburg. Haar vader wordt voor zijn werk overgeplaatst naar Arnhem en daarom verhuist het hele gezin naar Zevenaar. Ze woont daar tot haar twintigste en gaat vervolgens wonen en studeren in Deventer. Ook toen ze vakken volgde in Wageningen en Amsterdam bleef ze in Deventer wonen. Op dit moment woont ze samen met haar partner in Spierdijk, een klein dorpje in Noord-Holland. Ze wonen daar op een boerderij met hun drie kippen en rode kater. In haar vrije tijd loopt ze graag hard of gaat ze naar de sportschool. Ook heeft ze een motor waarmee ze lekker door de natuur toert.