HOME

Wendy van Dijk is geboren op 22 januari in 1971. Ze is getrouwd met Erland Galjaard op 5 september 2014. Wendy heeft met Erland een dochter.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Programma’s van Wendy van Dijk

Wendy van Dijk heeft al een aantal bekende programma’s gepresenteerd. Zo heeft ze ‘Hart in Aktie’ gepresenteerd van 2000 tot 2006. Ook bij de ‘X Factor’ was Wendy wekelijks te zien, in de periode van 2000 tot 2006. Van 2007 tot 2008 presenteerde Wendy de talentenshow ‘Idols’. Sinds 2010 is Wendy van Dijk vaak te zien in ‘The Voice of Holland’ en sinds 2011 presenteert zij ook het afvalprogramma ‘Obese’. Naast presenteren kan Wendy van Dijk tevens goed acteren. Van 1999 tot 2002 speelde zij in de serie ‘Ushi en Van Dijk’. In 2009 kwam er een vervolg op deze serie, genaamd ‘Ushi & Dushi’. Sinds 2012 speelt Wendy van Dijk tevens een hoofdrol in de misdaadserie ‘Moordvrouw’.

Carierre

Wendy van Dijk startte haar carrière al in het begin van de jaren ’80 bij de AVRO. Zij was in 1983 te zien in het programma Zoethout. Een korte periode daarna was Wendy te zien in het programma Wat jij niet ziet. Daarna werd ze assistent in ‘Wie ben ik?’. Na deze programma’s maakte Wendy de overstap naar SBS. Daar presenteerde ze onder andere ‘Over de rooie’, de ‘Broodje Aap Show’ en ‘Domino Day’. Daarnaast heeft Wendy regelmatig een rol vervuld in de filmpjes van het programma ‘Boobytrap’.
Wendy van Dijk is sinds 2006 werkzaam voor RTL, waar ze als eerst te zien was in het dansprogramma ‘Dancing on Ice’. Het jaar daarna presenteerde ze ‘Wendy: heel Holland helpt’. Ook in het programma ‘Doe een Wens’ was Wendy van Dijk te zien, samen met Irene Moors. In 2008 startte Wendy de tv show ‘Million Dollar Wedding’. In 2010 presenteerde Wendy het programma ‘Ushi & Loesie’, waar Wendy zowel de rol van Ushi als Loes op zich nam. Een jaar later startte Van Dijk met het programma ‘Ushi & The Family’. Sinds 201 is Wendy van Dijk te zien in het programma ‘Wie ben ik?’.
Naast de verschillende programma’s die Wendy heeft gepresenteerd, heeft zij ook diverse rollen gespeeld in films, waaronder ‘Liever verliefd’, ‘Alles is Liefde’ en ‘In Oranje’.

Prijzen

Wendy heeft verschillende prijzen gewonnen met haar acteer- en presenteertalent. Zo ontving zij een Zilveren Televizier-Ster en won zij twee maal een Gouden Televizier-Ring.