HOME

Annemarie van Gaal is een Nederlandse ondernemer. Ze richtte onder andere een succesvol mediabedrijf op in Rusland en in Nederland heeft ze diverse bedrijven gestart in de media, retail- en vastgoedsector. Tevens investeert ze in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland. Annemarie van Gaal kreeg landelijke bekendheid door haar deelname aan verschillende televisieprogramma’s als financieel expert.

Annemarie van Gaal

Independent Media

Na haar studie werd Annemarie van Gaal directiesecretaresse en vervolgens projectmanager bij de uitgeverij VNU. Begin jaren negentig vertrok ze voor VNU samen met Derk Sauer naar Rusland. Het doel was Moscow Magazine op te zetten, maar dat mislukte. In plaats daarvan zette ze samen met Derk Sauer een eigen mediabedrijf op: Independent Media. Hiermee lanceerden ze verschillende Russische versies van de bladen Marie Claire, Cosmopolitan en Playboy. In tegenstelling tot talloze andere internationale mediabedrijven lukte het Annemarie van Gaal wél om een mediabedrijf in Rusland van de grond te krijgen. Independent Media had binnen vijf jaar tijd 700 werknemers in dienst en twintig kranten- en tijdschriftentitels. Het mediabedrijf groeide uit tot de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland.

Ondernemen en investeren

In 2000 verhuisde Annemarie van Gaal terug naar Nederland. Haar aandelen in Independent Media verkocht ze om in Nederland een nieuwe onderneming op te zetten en te investeren in andere ondernemingen. Ze startte een onroerendgoedbedrijf, een boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en ze richtte AM Media op. Met AM Media bracht ze het AM Magazine uit, een tijdschrift voor succesvolle zakenvrouwen. Hedendaags houdt Annemarie van Gaal zich voornamelijk bezig met het investeren in bedrijven in binnen- en buitenland en is ze betrokken bij verschillende ondernemingen.

Televisie

Annemarie van Gaal verwierf landelijke bekendheid door haar deelname aan verschillende programma’s. In 2007 was ze te zien in het televisieprogramma Dragon’s Den als ‘dragon’. In dit programma kunnen ondernemers hun bedrijf pitchen en kunnen de ‘dragons’ investeren in het gepresenteerde bedrijf. Ook kennen we haar van het programma Een Dubbeltje op zijn Kant. Hierin adviseerde ze mensen en bedrijven die in de schulden zitten. Daarnaast is ze regelmatig te zien als tafelgast bij talkshows als Op1, Jinek of Goedemorgen Nederland.

Boeken

Annemarie van Gaal is niet alleen als financieel expert te zien op televisie, maar ze schrijft ook. Ze heeft een column in het Financieel Dagblad, waarin ze schrijft over de financiële wereld en daarnaast heeft ze verschillende boeken geschreven over geld en ondernemerschap. Haar laatstverschenen boek heet ‘Gevonden geld’. Hierin schrijft ze over geld dat soms letterlijk voor het oprapen ligt. Ze geeft tips over hoe je kunt besparen zonder veel op comfort in te hoeven leveren. Annemarie van Gaal is ook schrijver van de boeken ‘Winst’, ‘Exit’, ‘Financiële Workout’, ‘Dubbeltje op zijn kant’, ‘Ambitie’ en ‘Succes’. Allemaal boeken die gaan over geld, besparen en slim ondernemen.