HOME

Bob Sijthoff is sinds het vroege begin van zijn carrière actief geweest in de uitgeverijbranche. Zijn familie was al voor de tweede wereldoorlog actief in de uitgeversbranche.

Het Financieele Dagblad was tot eind jaren ’90 in het bezit van de familie Sijthoff. Na de overname van het bedrijf is Bob Sijthoff zich gaan manifesteren op het gebied van zakelijke dienstverlening.
Bob Sijthoff is altijd actief gebleven in de uitgeversbranche. Hij heeft zijn steun verleend aan meerdere initiatieven in de mediasector. Bob Sijthoff staat bekend om zijn creatieve inslag en gaat op een manier te werk die gekenmerkt kan worden als zijn tijd ver vooruit. Zo heeft Bob Sijthoff aan het begin van het vorige decennium een online platform bedacht, waarbij online gewinkeld kon worden nog ver voor Bol.com, en de verschillende warenhuizen in Nederland met hun online webwinkel kwamen.

Bob Sijthoff

Bob Sijthoff

Autocoureur

De kick van het zakenleven zette zich door in het privéleven van Bob Sijthoff. De ondernemer legde zich toe op de autosport. Zijn passie voor Formule 1 rijden werkte aanstekelijk en ook zijn zoon ontwikkelde een liefde voor de autosport. Samen reden zij op succesvol niveau. Hoewel het een sport is die veel risico met zich meebrengt, lieten Bob Sijthoff en zijn zoon zich niet gemakkelijk van de wijs brengen. Begin 2000 echter, werd Bob Sijthoff getroffen door een ongeluk tijdens een wedstrijd. Bob Sijthoff brak daarbij helaas zijn rug. Nadat hij enige tijd heeft gerevalideerd, besloot hij dat daarmee een einde was gekomen aan het wedstrijd rijden. Zijn zoon Diederik is tot 2016 actief gebleven als wedstrijdrijder. Helaas bleef ook hem het ongeluk niet bespaard. Hij crashte met zijn auto en brak ook zijn rug.

Familie

Bob Sijthoff is inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots gepasseerd en geniet samen met zijn vrouw van zijn kleinkinderen. Hij leeft een bescheiden bestaan, waarbij hij erg gelukkig is in zijn huis in Den Haag. Bob Sijthoff is niet meer actief op zakelijk gebied en maakt ook geen deel uit van besturen of politieke organisaties. Hij leidt een teruggetrokken bestaan en is erg blij de kleinkinderen van dichtbij te kunnen zien opgroeien.