HOME

Brian Tevreden is ex-profvoetballer. Hij heeft onder meer gespeeld bij FC Volendam, FC Emmen en bij de Griekse voetbalclub Panthrakikos. Hij vervolgde zijn voetbalcarrière als trainer en daarna als algemeen en voetbaldirecteur.

Brian Tevreden

Brian Tevreden

Droom

Brian Tevreden had als klein jongetje al de ambitie om profvoetballer te worden. Hij begon met voetballen op straat en door veel te spelen werd hij alleen maar beter. “Als kleine jongen keek ik al op tegen de grote voetballers, zoals Van Basten, Gullit en Rijkaard. Mijn droom was om dat niveau ooit ook te bereiken.” Uiteindelijk komt Brian Tevreden op een professionele opleiding terecht. Vervolgens vertegenwoordigt hij het Nederlands Jeugdteam. Zijn voetbalcarrière begon serieuze vormen aan te nemen toen hij werd gevraagd voor een BVO (Betaalde Voetbalorganisatie), Brian Tevreden was toen dertien jaar oud. Vanaf zijn zestiende speelde hij onder meer in de jeugd bij AFC Ajax, FC Volendam AZ en NAC.

Trainer

In 2002 begon Brian Tevreden in het eerste elftal van FC Volendam, na twee seizoenen stapte hij over naar FC Emmen en in 2006 verhuisde hij naar de Griekenland voor de eerstedivisieclub Panthrakikos. Toen hij na twee jaar terug kwam in Nederland, heeft Brian Tevreden nog even gevoetbald voor FC Dordrecht. “Helaas had ik het niet zo naar m’n zin bij FC Dordrecht, dus toen ben ik mijn trainersdiploma gaan halen. Als ex-profvoetballer kon ik een verkorte cursus doen bij de KNVB. Vanaf het moment dat ik mijn trainersdiploma op zak had, is het balletje snel gaan rollen.” Brian Tevreden is een wedstrijd gaan scouten en daar kwam hij een oude trainer tegen. Die heeft hem gevraagd een keer het jeugdteam te trainen. “Ik begon met een keer training geven, één keer werd twee keer en twee keer werd drie keer. En vanaf dat moment is het snel gegaan. Ik liet het voetballen achter mij en ging aan de slag als trainer. Dankzij Dennis Bergkamp en Wim Jonk heb ik echt de kans gekregen om binnen Ajax aan het werk te gaan.” Uiteindelijk kon Brian Tevreden aan de slag als assistent van Orlando Trustfull bij de jeugd van Ajax.

Directeur

Na jeugdtrainer te zijn geweest bij Ajax en Almere City FC vertrekt Brian Tevreden naar Engeland. Hij werd gevraagd als Hoofd Jeugdopleidingen en daarna als Directeur Voetbal bij Reading Football Club in Engeland. “Mijn tijd in Engeland was een mooi avontuur. We hadden geen financiële inkomsten, daarom zijn we met een project begonnen. Uiteindelijk hebben we samen iets moois neer kunnen zetten.” Toen Reading Football Club in Engeland werd overgenomen door Chinese investeerders, die ook een club in België hadden, stapte Brian Tevreden over naar België als Algemeen Directeur, hiermee was hij voornamelijk verantwoordelijk voor het financiële gedeelte. “In België bleken ze in financieel zwaar weer te zitten en die situatie bleek achteraf niet meer te redden. Zo’n project wil ik nooit meer.“