HOME

Marten Lutgendorff heeft meerdere functies bekleed bij verschillende zorginstellingen in het Oosten van het land.

Al in zijn jonge jaren had hij de ambitie om in de zorgsector te gaan werken. Na meerdere studies te hebben gevolgd is hij werkzaam geweest als kok en beroepsmuzikant.
Door een toevallige samenloop van omstandigheden kreeg Marten de kans om in de zorgsector te gaan werken. Zijn drijfveer is altijd het bijstaan van jongeren met een fysieke beperking of een mentale stoornis. Het is immers belangrijk dat iedereen die hulp nodig heeft ook daadwerkelijk hulp kan krijgen.

Marten Lutgendorff

Carrière

Marten Lutgendorff heeft zich van kok en beroepsmuzikant ontwikkeld tot professional in de zorg. Via diverse functies is hij uiteindelijk directeur geworden van diverse instellingen.
Hij heeft zelfs zijn eigen centrum opgericht. Daarnaast is hij mede-eigenaar en directeur geweest van Adviesbureau Jansen Lutgendorff voor het MKB. Inmiddels is betrokken bij Stichting Pionierzorg. Dit is een stichting die zich richt op jongeren die moeite hebben om een succesvol bestaan op te bouwen of jongeren met een fysieke beperking. Stichting Pionierzorg biedt de cliënten begeleiding in het vinden van de juiste scholing & training, dagbesteding of werk.

Stichting Pionierzorg biedt ambulante begeleiding, 24 uurs begeleiding en begeleid wonen. Marten Lutgendorff heeft een duidelijke visie: hij wil graag dat de zorg kwalitatief beter wordt in Nederland en dat er efficiënter te werk gegaan wordt. De overheid zou zich bijvoorbeeld beter kunnen richten op de cliënten en hun ouders, in plaats van het bedrijf ‘zorg en dienstverlening’ en de bijbehorende regelgeving en budgettering.

Op die manier kan de visie van Marten nagestreefd worden. Deze visie is er met name op gericht om iedereen te kunnen helpen die hulp nodig heeft. Daarbij is het ook van belang dat de jongeren de juiste hulp krijgen en dat de lijntjes kort zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand met een depressie niet gebaat is bij een uur schema therapie, maar met het vinden van een plek bij een zorgboerderij waar deze persoon een waardevolle dagbesteding vindt.

Steeds meer jongeren krijgen al op jonge leeftijd psychische klachten, wellicht een effect van de verschuiving in de maatschappij. Kinderen voelen al op jonge leeftijd dat ze moeten presteren. Dat brengt stress en prestatiedruk met zich mee en kan op latere leeftijd voor problemen zorgen. In zijn huidige functie bij Stichting Pionierzorg kan Marten Lutgendorff als consultant het door hem gewenste effect sorteren en een lans breken voor de kwetsbare groepen door deze jongeren te helpen en kansen te bieden op een mooi en betekenisvol leven.