HOME

Michiel Mol is ondernemer pur sang, zijn vader (Jan Mol) was medeoprichter van het succesvolle IT-bedrijf Volmac.

Al gauw bleek Michiel Mol dezelfde succesvolle eigenschappen te beschikken als zijn vader en heeft hij verschillende succesvolle bedrijven opgericht.

Michiel Mol

Michiel Mol

Carrière

De carrière van Michel Mol is begonnen in het jaar 1993 met Lost Boys. Dit softwarebedrijf richtte hij samen met twee andere studenten op. Het internet was nog maar net uitgevonden of Lost Boys programmeerde de interactieve cd-rom van Philips (cd-i). Lost Boys werd een begrip en kreeg een kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam. Het bleef niet alleen bij het maken van websites en het programmeren van de cd-i, Lost Boys breidde zijn diensten en producten uit met onder meer online campagnes en games.

Tussen 1997 en het voorjaar van 2000 werden er enorme waarden toegekend aan internetbedrijven. Lost Boys profiteerde, maar had vervolgens last van de geknapte internet-zeepbel. Reorganisaties waren onontkomelijk, het grachtenpand in Amsterdam werd verruild voor een kantoorpand langs de A10. Uiteindelijk werd Lost Boys gefuseerd met het Zweedse IconMedialab in 2002 en vervolgens in 2012 kocht het Franse bedrijf Publics LBi het bedrijf.

Michiel Mol ontwikkelde met Lost Boys niet alleen software, maar richtte zich ook op het fabriceren van computerspellen onder de naam Formula. Dit bedrijf ging in 2000 fuseren met Orange Games en Digital Infinity en verder onder de naam Lost Boys Games. Het marketingbedrijf Media Republic kocht het bedrijf in 2003. Media Republic is tevens een bedrijf van Michiel Mol en compagnon Bas Verhart. Uiteindelijk is het gamesgedeelte zelfstandig gegaan met de naam Guerilla Games en in 2005 verkocht aan Sony Computer Entertainment.

Michiel Mol is een veelzijdige ondernemer die verschillende soorten bedrijven kan opzetten en leiden. Michiel Mol heeft naast Lost Boys en Media Republic ook geïnvesteerd in Formule 1. In het begin met sponsoring en later heeft hij zich ingekocht in Spyker Cars. Michiel Mol blijkt brede interesses te hebben, want in 2014 wil hij reizen naar de ruimte aanbieden. De naam van het bedrijf is Space Expedition Corporation (SXC), de opstapplaats is Curaçao. Uiteindelijk heeft Michiel Mol het bedrijf verkocht aan XCOR Aerospace.

Privéleven

Michiel Mol is lange tijd getrouwd geweest met voormalig Miss Universe Nederland Paulien Huizinga. Sinds 2011 heeft Michiel Mol een relatie met Marlous Mens, de dochter van televisiemakelaar Harry Mens. Michel Mol is vader van drie kinderen. Twee kinderen met Paulien Huizinga en één kind met Marlous Mens.