HOME

Tonny Berend is zelfstandig interim manager en directeur op C-level. Ze vervult langdurige interim opdrachten in diverse sectoren op het gebied van digitale programma’s en organisatietransities. Dit doet ze in zowel binnen- als buitenland.

Tonny Berend

Tonny Berend

Ervaring in programma- en lijnmanagementfuncties

Na haar studie Econometrie en Bestuurlijke Informatica aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam doet Tonny Berend ervaring op in programma- en lijnmanagementfuncties waarbij innovatieve nieuwe diensten moet worden ontwikkelend en gerealiseerd. “Na vijfentwintig jaar deze functies vervuld te hebben, heeft deze ervaring ervoor gezorgd dat ik ingewikkelde en complexe zaken tot een succes kan maken. Ik weet door ervaring heel goed waar ik op moet letten in het besturen en succesvol maken van dergelijke ontwikkelingen.” Regie voeren en strategieontwikkeling voor grote organisaties die een digitale transitie doorstaan, zijn een van de belangrijkste taken van Tonny Berend. “Dat ik elke dag werk aan het tot stand brengen van iets nieuws, dat ik voortvarend te werk kan gaan met mensen en zaken tot stand kan brengen die anderen vaak voor onmogelijk houden, vind ik het leukste aan mijn werk. Ik haal er voldoening uit als ik na enige tijd zie dat er vanuit het niets iets tot stand is gebracht waar vele mensen gebruik van maken.”

Overwinningen

De bestuurlijke rollen die Tonny Berend vervult, zorgen voor mooie ontwikkelingen. “Ik heb er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de dienstnummerportabilteit tot stand is gekomen toen ik bij KPN werkte en dat breedband (ADSL) over heel Nederland beschikbaar werd, dat uiteindelijk ook de basis was voor het toegenomen internetgebruik. Tevens heb ik mogen meewerken aan de allereerste volledig geautomatiseerde deltacontainerterminal in de Rotterdamse haven en heb ik gezorgd voor de implementatie van de OV-chipkaart in het openbaar vervoer van Amsterdam (GVB) en de digitalisering van de diensten van de Kamer van Koophandel.”

Nevenactiviteiten

Tonny Berend vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en haar steentje bij te dragen. Daarom heeft zij samen met haar man op Curaçao een bedrijf in het toerisme opgericht. “Wij geloven dat we via deze weg helpen om werkgelegenheidsbanen op de eilanden te creëren, wat de zelfstandigheid van de eilandbewoners ten goede komt.”